Create a Joomla website with Joomla Templates. These Joomla Themes are reviewed and tested for optimal performance. High Quality, Premium Joomla Templates for Your Site

"Διαφορετική Ματιά" με τη δημοσιογραφική ομάδα του ΚΕΕΠΕΑ "Ορίζοντες" αύριο στις 11:00 το πρωί.

Diaforetiki_matia.jpg

"Διαφορετική Ματιά" με τη δημοσιογραφική ομάδα του ΚΕΕΠΕΑ "Ορίζοντες" αύριο στις 11:00 το πρωί.

«Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. εν δράσει…»
Στην αυριανή μας εκπομπή, οι δημοσιογράφοι του Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» αποδελτιώνουν τις πρόσφατες δράσεις- εορταστικές και μη- του ΚΕΕΠΕΑ!

"Για την Ηλιούπολη...Συλλογικά - Πολιτιστική ομάδα του 2ου Γυμνασίου Ηλιούπολης

sillogika-11_12_17b.jpg

"Για την Ηλιούπολη... Συλλογικά" με τη Βάσω Κοτσάλου, κάθε Δευτέρα στις 7 μ.μ..

Σήμερα στην εκπομπή φιλοξενούμε την πολιτιστική ομάδα του 2ου Γυμνασίου Ηλιούπολης, που βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, για την ταινία μικρού μήκους «Ικέτιδες του χθες, του σήμερα ικέτες».

Οι μαθητές θα μας τραγουδήσουν και θα μας μιλήσουν για την ταινία, τις δράσεις, τους προβληματισμούς και τα επόμενα εγχειρήματα της ομάδας.

2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

ds-newn.jpg

Για δεύτερη χρονιά στον Δήμο Ηλιούπολης διοργανώνεται το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων.

Ένας θεσμός που στέφθηκε από μια πολύ μεγάλη επιτυχία τόσο σε συμμετοχή όσο και λειτουργικότητα και σχολιάστηκε θετικά από τον κόσμο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως μια πρωτοπόρα δράση , παράδειγμα συμμετοχικής δημοκρατίας.


Οι μαθητές των Γυμνασίων της πόλης μας, γνώρισαν και αφομοίωσαν τον τρόπο και τη διαδικασία λήψης αποφάσεων από το κυρίαρχο συλλογικό όργανο του Δήμου ενώ παράλληλα εξοικειώθηκαν με τα βασικά του όργανα. Συνακόλουθα διαδραμάτισαν το ρόλο του δημοτικού συμβούλου της συμπολίτευσης , της αντιπολίτευσης και των εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών συντάσσοντας εισηγήσεις και παρεμβάσεις πάνω σε 9 θεματικούς άξονες.


Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι πολλές από τις προτάσεις των νέων τέθηκαν σε εφαρμογή και άλλες αποτέλεσαν το έναυσμα για επεξεργασία από την Δημοτική αρχή, καθώς ο Δήμαρχος Βασίλης Βαλασόπουλος έθεσε πρώτη προτεραιότητα στις Υπηρεσίες του Δήμου, να ικανοποιηθούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό οι παρατηρήσεις των νέων, έτσι ώστε αυτοί να κατανοήσουν τη δύναμη της μελετημένης και υπεύθυνης σκέψης στη συλλογική δράση.


Το 2ο Δημοτικό Συμβούλιο Νέων διοργανώνεται την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου στις 18:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηλιούπολης σε δημόσια συνεδρίαση.

Ειδικότερα το Συμβούλιο θα έχει τρία θέματα βαρύνουσας σημασίας για τους νέους:
1. Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Εκπαίδευση
2. Νέοι και Ανεργία- Προτάσεις και θέσεις για την αντιμετώπιση της Ανεργίας
3. Νεολαία -Ελεύθερος Χρόνος και Ενεργητική Ψυχαγωγία στην Τοπική Κοινωνία

Κάθε σχολείο θα διαδραματίσει το ρόλο της συμπολίτευσης , της αντιπολίτευσης και της κοινωνίας των πολιτών με τη συμμετοχή εννέα μαθητών της Γ΄ Γυμνασίου.


Το Δημοτικό Συμβούλιο θα μεταδοθεί και πάλι live streaming με ερμηνεία και στην νοηματική γλώσσα και τα πρακτικά με οπτικοακουστικό υλικό θα αναρτηθούν και πάλι στο site τους Δήμου Ηλιούπολης.

ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΛΕΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΜΟΝΑΧΙΚΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

article-logo.jpg

Ο Δήμος μας παρακολουθώντας τις διεθνείς εξελίξεις και καινοτομίες στον τομέα της υγείας λειτουργεί δωρεάν μία μοναδική υπηρεσία τηλεϊατρικής - τηλεειδοποίησής που λειτουργεί ως ομπρέλα προστασίας της υγείας για μοναχικά άτομα των οποίων μπορεί να δοκιμαστεί ξαφνικά η υγεία τους με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν.

Τα εν λόγω άτομα παραλαμβάνοντας και έχοντας επάνω τους μια συσκευή τηλεϊατρικής (με χρήση της τεχνολογίας των κινητών τηλεφώνων - GSM) αποκτούν τη δυνατότητα με την πίεση ενός πλήκτρου SOS να λάβουν άμεσα ιατρικές συμβουλές, αν χρειαστεί δια ζώσης ιατρική φροντίδα και άμεση και ταυτόχρονη ενημέρωση οικείου προσώπου. Η υπηρεσία προσφέρεται σε 24ωρη βάση, 7 ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες του χρόνου.

Η παρουσίαση των υπηρεσιών τηλεϊατρικής και η διάθεση συσκευών τηλεειδοποίησης θα γίνει
Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017 και ώρες 10πμ – 1μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης,Σοφοκλή Βενιζέλου & Μαρίνου Αντύπα

Παράλληλα θα παρουσιασθεί και προσφερθεί το Ψηφιακό Βιβλιάριο Υγείας το οποίο συνιστά ένα πλήρες διαδικτυακό ιατρικό ιστορικό του δημότη, στο οποίο μπορεί να έχει πρόσβαση ο ίδιος ο δημότης, κάποιος φροντιστής της υγείας του και φυσικά ο ιατρός του με στόχο την οργάνωση και άμεση εξυπηρέτηση του ωφελούμενου.

Οι ενδιαφερόμενοι-ωφελούμενοι για συσκευή τηλεειδοποίησης χρειάζεται να προσκομίσουν: 1) φωτοτυπία δελτίου ταυτότητας, 2) φωτοτυπία λογαριασμού ΔΕΚΟ (να φαίνεται η Διεύθυνση κατοικίας) και 3) να δηλώσουν το ΑΦΜ.

Αίτηση μπορεί να γίνει και για τρίτο άτομο που αδυνατεί να βγει από το σπίτι του με διαδικασία ‘γνησίου υπογραφής’. Για πληροφορίες στο 210.9970055, 09:00 με 14:00.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ- Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΓΗΡΑΙΑΣ ΚΥΡΙΑΣ

theatro.JPG

Ο «Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ-Γρηγόρης Γρηγορίου» σας προσκαλεί στην παράσταση του Τμήματος Ενηλίκων του Θεατρικού Εργαστηρίου του Δήμου Ηλιούπολης, το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017, στις 7.30 μ.μ. στο Θέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου (Σοφοκλή Βενιζέλου & Κουντουριώτη).

Το Θεατρικό Εργαστήρι της πόλης μας, παρουσιάζει το εμβληματικό έργο του Φρήντριχ Ντύρρενματ «Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας», σε διδασκαλία & σκηνοθεσία της θεατρολόγου κας. Μαρίας Μπιτσακάκη.


Πρόκειται για μία «τραγικωμωδία», επίκαιρη ακόμα και σήμερα, που πραγματεύεται τις ηθικές αντιστάσεις μιας κοινωνίας σε κρίση. Η πάμπλουτη γηραιά κυρία Ζαχανασιάν επιστρέφει, έπειτα από πολύχρονη απουσία, στην πατρίδα της, μία φτωχή κωμόπολη και όλοι την υποδέχονται ως επίδοξη σωτήρα τους. Εκείνη, όμως, ζητάει από τους συντοπίτες της, ως αντάλλαγμα για τη «γενναιοδωρία» της, να σκοτώσουν τον άντρα που ερωτεύτηκε στα νιάτα της και εκείνος την πρόδωσε με το χειρότερο τρόπο…


Συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά:

ΑΝΔΡΙΤΣΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΒΑΖΑΙΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΒΑΣΔΕΚΗ ΕΛΒΙΡΑ
ΒΑΣΙΛΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΚΑΠΠΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΚΟΝΤΟΔΗΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΚΟΤΖΙΑ ΣΟΦΙΑ
ΚΡΑΛΟΓΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΚΩΝΣΤΑ ΙΩΑΝΝΑ
ΚΩΣΤΑΚΗ ΑΡΙΑΝΝΑ
ΛΙΑΡΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΜΑΓΓΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ
ΜΟΥΤΟΥΣΙΑΔΗ ΧΡΥΣΑ
ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ ΙΩΑΝΝΑ
ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ
ΠΕΤΡΑΤΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΠΟΥΛΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΣΠΑΝΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ


Ευχαριστούμε θερμά τα Εκπαιδευτήρια Γεωργίου Ζώη για την ευγενική χορηγία τους

Χριστούγεννα στην Ηλιούπολη 2017

christ.jpg

Ένα πλήρες πρόγραμμα για τις πιο χαρούμενες Χριστουγεννιάτικες γιορτές προσφέρει φέτος ο Δήμος στους κατοίκους της Ηλιούπολης και ιδιαίτερα στους μικρούς μας φίλους.

Από τις 24 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 2 Ιανουαρίου στην Πλατεία Φλέμινγκ θα δούμε και πάλι τον Άη Βασίλη, θα φτιάξουμε δώρα με την βοήθεια των Ξωτικών και θα παίξουμε πολλά παιχνίδια.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εκδηλώσεων της Πλατείας Φλέμινγκ εδώ
 
Στην Κεντρική Πλατεία ήδη στήθηκε και λειτουργεί μέχρι τις 7 Ιανουαρίου το Χριστουγεννιάτικο Χωριό με το παγοδρόμιο που θα δώσει ένα πραγματικό κλίμα Χριστουγεννιάτικης ατμόσφαιρας και πολύ χαρά σε μικρούς και μεγάλους καθώς κάθε μέρα θα υπάρχουν πολλά και ποικίλα δρώμενα για μια αξέχαστη διασκέδαση.
 
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Κεντρικής Πλατείας εδώ
 
Παράλληλα, στο Δημαρχιακό Μέγαρο και στη Δημοτική Βιβλιοθήκη καθημερινά θα πραγματοποιούνται από τον "Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.-Γρηγόρης Γρηγορίου" εκδηλώσεις, συναυλίες, θεατρικά δρώμενα και θα λειτουργούν εργαστήρια τέχνης πάντα με θέμα τα Χριστούγεννα.
 
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του "Π.Α.Ο.Δ.Η.Λ.-Γρηγόρης Γρηγορίου" εδώ

"Η ώρα του Flamenco" απόψε στις 11:00 το βράδυ, με το Μιχάλη Δαγιακίδη.

Flamenco-6_12_17.jpg

Στην αποψινή μας εκπομπή θα συμμετέχουμε σε ασυνήθιστες μουσικές περιπέτειες όπου μπλέχτηκαν οι Flamencos.

 Ήχοι, στο πρώτο άκουσμα διαφορετικοί, που ανακατεύονται, και απροσδόκητες συνεργασίες, θα μας διασκεδάσουν και θα μας προβληματίσουν.

"Ανά Κατά Διά" με τη Φωφή Καστανάκη - Εις το επανιδείν

kastanaki.jpg

"Ανά, Κατά, Διά" λεγόταν η εκπομπή μου, που σας κράτησε συντροφιά, στο sunshine web radio το Δημοτικό ιντερνετικό μας ραδιόφωνο, σχεδόν από την έναρξη του.

Με μια διαφορετική ματιά, την δική μου ματιά, σας ενημέρωνα, σας πληροφορούσα, σας έβαζα σ' ένα παραμύθι, σας ταξίδευα, σας διασκέδαζα. Με θέματα καθημερινά, γνωστά, αλλά και τόσο άγνωστα. Και πάντα σε συνδυασμό με μουσικά κομμάτια, που φρόντιζα να ταιριάζουν... "γάντι" με τα θέματα μου. 

"Ανά, Κατά, Διά", οι προθέσεις μου. Και πάντα έμπαινα στο studio του sunshine web radio, με τις καλύτερες προθέσεις.

Η πρόθεση μου, ήταν και αυτή την ραδιοφωνική σεζόν, να σας κρατώ συντροφιά, κάθε Τετάρτη μεσημέρι στις 12 ακριβώς.

Όμως....., όμως οι αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις μου, δεν θα μου επιτρέψουν να συνεχίσω να είμαι συνεπής απέναντί σας στα ραδιοφωνικά μας ραντεβού. Κι επειδή φημίζομαι για την συνέπεια μου απέναντι σε ότι αναλαμβάνω, θα πρέπει προς το παρών να διακόψω τις εκπομπές μου.

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς, την Δήμητρα Κορμά, για την άψογη συνεργασία μας, τον Περικλή Παρλαλόγλου (τώρα θα μπορώ να σου εκφωνώ σποτάκια!!!!), τον Δημοσθένη Μαρκούρη (βάλε αυτό το τραγούδι 1ο, αυτό 3ο, πόσο θέλει να τελειώσει το κομμάτι, ετοιμάσου γι'  αποφώνηση!!!!) κι όλους όσους "εμπλέκονται" στο sunshine web radio. Είσαστε όλοι υπέροχοι και χαίρομαι που εκτός από συνεργάτες, μπορώ να σας θεωρώ φίλους μου.

Και φυσικά, Χίλια Ευχαριστώ σε όλους εσάς, τους ακροατές της εκπομπής μου, που με τα μηνύματα σας, τα ζεστά λόγια σας, την υπέροχη κριτική σας, ηλεκτρονικά, τηλεφωνικά ή δια ζώσης, με κάνατε να νοιώθω ικανοποίηση και χαρά, γι αυτό που αγαπώ να κάνω. Να "κάνω ραδιόφωνο".

Θα μου λείψετε όλοι.

Αλλά επειδή είμαι φύση αισιόδοξη, δεν σας λέω αντίο, αλλά στο Επανιδείν!!!!!!

ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ