ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» παρέχει οργανωμένη και συστηματική κατ’ οίκον πρωτοβάθμια κοινωνική φροντίδα από επιστημονικό προσωπικό. Στόχος του προγράμματος είναι η υποστήριξη των Α. με Α. και των ηλικιωμένων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες αυτοεξυπηρέτησης, έχουν ελλιπές υποστηρικτικό περιβάλλον και χαμηλά οικονομικά εισοδήματα, ούτως ώστε να παραμείνουν στο οικείο, φυσικό και κοινωνικό τους περιβάλλον και να αποφευχθεί η ιδρυματική φροντίδα, διασφαλίζοντάς τους όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό αυτονομίας και αξιοπρεπούς διαβίωσης.


Το πρόγραμμα στελεχώνεται από κοινωνική λειτουργό, νοσηλεύτρια, οικογενειακή βοηθό και οδηγό. Οι υπηρεσίες που παρέχει το πρόγραμμα είναι: κοινωνική φροντίδα (διασύνδεση με φορείς, δημιουργία προϋποθέσεων για την κοινωνική ευημερία, ενημέρωση για δικαιώματα και υπηρεσίες, διερεύνηση, ιεράρχηση και καταγραφή αναγκών, συνεργασία και υποστήριξη του οικογενειακού περιβάλλοντος, διαμεσολάβηση σε υπηρεσίες, παραπομπή στις αρμόδιες υπηρεσίες για την κάλυψη εξειδικευμένων αναγκών, ενδυνάμωση των ατόμων, ενίσχυση της κοινωνική συναναστροφής ), νοσηλευτική φροντίδα (βοήθεια στην ατομική υγιεινή, πρόληψη και περιποίηση κατακλίσεων, ενεσοθεραπεία, παρακολούθηση λήψης φαρμακευτικής αγωγής, υποβοήθηση μετακίνησης, συνταγογράφηση, λήψη ζωτικών σημείων, συνοδεία σε υπηρεσίες υγείας ), οικογενειακή φροντίδα στα μοναχικά άτομα (βασική οικιακή φροντίδα, αγορά ειδών πρώτης ανάγκης, προετοιμασία φαγητού, πληρωμή λογαριασμών ) και μετακινήσεις με το αυτοκίνητο του προγράμματος σε υπηρεσίες υγείας με τη συνοδεία νοσηλεύτριας.

Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν.


Υπεύθυνη κοινωνική λειτουργός του Προγράμματος: κ. Νταφοπούλου Νατάσσα


Οι ενδιαφερόμενοι για να ενταχθούν στο Πρόγραμμα μπορούν να απευθύνονται τηλεφωνικά στο 210- 9913183 καθημερινά από τις 7.30-15.30

ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

©2021 ilioupoli.gr, ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

 Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.