Create a Joomla website with Joomla Templates. These Joomla Themes are reviewed and tested for optimal performance. High Quality, Premium Joomla Templates for Your Site

ΥΓΕΙΑ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Αγαπητοί συμπολίτες, φίλες και φίλοι! Με περισσότερες από 12 δολοφονίες γυναικών από τους συντρόφους τους το 2021, οφείλουμε να συνταχθούμε, όλοι μαζί και να τοποθετηθούμε θαρρετά ενάντια στη βία κατά των γυναικών, σ’ αυτό το υπαρκτό, ανησυχητικό και δυστυχώς κλιμακούμενο φαινόμενο.

Διαβάστε Περισσότερα

ΤΕΒΑ/FEAD, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚO ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Ο Δήμος Ηλιούπολης έχοντας ως άμεση προτεραιότητα του την στήριξη των συμπολιτών μας και την ενίσχυση και προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, παρατείνει την περίοδο υποβολής αιτήσεων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηλιούπολης.

Διαβάστε Περισσότερα

ΑΠΟΓΡΑΦΗ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η απογραφή Πληθυσμού και Κατοικιών 2021

Αγαπητοί φίλοι, συμπολίτισσες και συμπολίτες
Σε εξέλιξη βρίσκεται η απογραφή Πληθυσμού και Κατοικιών 2021, με ιδιαίτερη αξία για την τοπική κοινωνία, αφού από αυτήν εξαρτάται η διαμόρφωση πολιτικών για το μέλλον της πόλης και ο σχεδιασμός νέων έργων καθώς αποτελεί το ισχυρότερο κριτήριο για το ύψος της χρηματοδότησης του Δήμου από την πολιτεία, μέσω των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων.

Διαβάστε Περισσότερα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΕΓΚΑΙΝΙΑ - Στοά Τέχνης ΛΑΝΑΣΣΑ «Φώφη Μουρατίδου & Χρήστος Βλάχος»

Αγίας Μαρίνας 32 & Κασσάνδρας 1, Αγία Μαρίνα Ηλιουπόλεως Αθηνών, τηλ.2112150745

Μουσικοποιητική εκδήλωση
Χάρης Παπασάββας, Χλόη Αμάραντου, Όλγα Μουργελά, Γιώργος Πολύζος, Νίκη Ατζεμόγλου, Werner Hermann, Adriana Santana, Παναγιώτα Μπλέτα, Στάθης Λιώτης, Στέλλα Πνάκα, Ελένη Ζαχαριάδου, Χριστίνα Σ. Λαζαρίδου.


Κυριακή, 14 Νοεμβρίου 2021, ώρα 5μ.μ

Διαβάστε Περισσότερα

ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΣΧΟΛΕΙΑ

ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΡΓΟ 2.546.909 € ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»

Η μεγαλύτερη - μετά από δεκαετίες - παρέμβαση στα σχολεία της πόλης μας, πρωτοφανούς ύψους προϋπολογισμού 2.546.909 € είναι πλέον το μεγάλο γεγονός για την πόλη μας, που οριστικοποιήθηκε πρόσφατα με την ένταξη του έργου «Συντήρηση δημοτικών ανοιχτών αθλητικών χώρων, σχολικών μονάδων, προσβασιμότητα ΑμΕΑ Δήμου Ηλιούπολης» στον Άξονα Προτεραιότητας «Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός» του Προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

Διαβάστε Περισσότερα

COVID-19, ΥΓΕΙΑ

έλεγχος ταχείας ανίχνευσης «Covid-19 rapid test», τη Δευτέρα 22/11/2021, στην Κεντρική Πλατεία Εθνικής Αντίστασης

Τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021 πραγματοποιείται ακόμη μια φορά από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μαζικός έλεγχος ταχείας ανίχνευσης «Covid-19 rapid test», στην Κεντρική Πλατεία Εθνικής Αντίστασης από τις 09:00 έως τις 15:00.

Διαβάστε Περισσότερα

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «THE GREEN CITY» ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Το Πρόγραμμα Επιβράβευσης Ανακύκλωσης Πολιτών «THE GREEN CITY» ξεκινάει από την Τρίτη 16/11/2021 στην Ηλιούπολη, σε συνεργασία του Δήμου μας με την Περιφέρεια Αττικής και τον φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Αττικής (ΕΔΣΝΑ).

Διαβάστε Περισσότερα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ, ΤΟΜΕΑΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

«Από το Α έως το Ω: μία Ακαδημία για Γονείς» , Ακαδημία Ηλιούπολης 2021 - 2022

Η Ψυχολογική Υπηρεσία του Δήμου Ηλιούπολης σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Στρατηγικές Αναπτυξιακής και Εφηβικής Υγείας» της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, την Ελληνική Εταιρία Εφηβικής Ιατρικής καθώς και άλλους φορείς, συντονίζει την Ακαδημία Γονέων για τους κατοίκους της Ηλιούπολης.

Το πρόγραμμα της Ακαδημίας Γονέων απαρτίζεται από οκτώ διαδικτυακές διαδραστικές συναντήσεις οι οποίες πραγματοποιούνται τη 2η Τετάρτη κάθε μήνα και ώρα 18.15-20.15.

Για την παρακολούθησή των συναντήσεων απαιτείται εφ’ άπαξ ηλεκτρονική εγγραφή, πατήστε εδώ ⬇️

Η 2η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου, με θέμα:

Έκφραση της Σεξουαλικότητας Παιδιών και Εφήβων - Εκπαιδευτικά Προγράμματα στα Σχολεία

Στους συμμετέχοντες θα διανεμηθεί ο οδηγός για εφήβους: ‘Διαφυλικές σχέσεις’

Εισηγήσεις

Άρτεμις Τσίτσικα, Αναπλ. Καθηγήτρια Παιδιατρικής-Εφηβικής Ιατρικής ΕΚΠΑ, Επιστ. Υπεύθυνος Μονάδας Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ) Β΄ Παιδιατρική Κλινική Παν/μίου Αθηνών Νοσοκ. Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», Διευθύντρια ΠΜΣ Στρ. Αναπτυξιακής και Εφηβικής Υγείας, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής

Ντορέττα Αστέρη, Σύμβουλος Α΄, Δρ. Ειδικής Παιδαγωγικής & Ψυχολογίας Συντονίστρια της Επιστημονικής Μονάδας Ειδικής και
Συμπεριληπτικής Εκπαίδευσης Προϊσταμένη Τμήματος Α΄: Εκπαιδευτική Καινοτομία και Ενταξιακή Εκπαίδευση

Συντονισμός

Γεώργιος Κόσυβας, Περιφερειακός Διευθυντής Α’/βάθμιας & Β’/βάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής.

Αλέξανδρος-Σταμάτιος Αντωνίου, Αναπλ. Καθηγητής Ψυχολογίας, Σχολή Επιστημών της Αγωγής ΕΚΠΑ-ΠΤ∆Ε, ∆ιευθυντής ΠΜΣ «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση»Ο Αντιδήμαρχος
Κοινωνικής Αλληλεγγύης


Ιωάννης Πούλος

ΠΑΙΔΕΙΑ, ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΝΕΟΙ

Οι μαθητές δίνουν το «παρών» στις δράσεις του Δήμου μας για την Ανακύκλωση και το καλό παράδειγμα σε όλους μας.

Το πρόγραμμα «THE GREEN CITY» έχει ήδη ξεκινήσει και μαθήτριες και μαθητές του 7ου Γυμνασίου Ηλιούπολης επισκέφθηκαν το «Κινητό Πράσινο Σημείο», που στάθμευε στην πλατεία 25ης Μαρτίου στην Κάτω Ηλιούπολη, για να ενημερωθούν σχετικά με το Πρόγραμμα Επιβράβευσης Ανακύκλωσης Πολιτών.

Διαβάστε Περισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΑ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Έκθεση Β.Ηλιακοπούλου και Β.Κολιπέτσα, για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση 1821-2021

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση 1821-2021, παρουσιάζουν μέρος της δουλειάς τους στο εκθεσιακό κέντρο του Δήμου Ηλιούπολης, η εικαστικός και καθηγήτρια κ. Βασιλική Ηλιακοπούλου και η εικαστικός και συντηρήτρια έργων τέχνης κ. Βασιλική Κολιπέτσα.

Διαβάστε Περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ, ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ, ΤΕΧΝΙΚΑ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021 ΚΑΙ ΩΡΑ 11:00π.μ.

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης της ηλεκτροκίνησης σε ολόκληρη τη χώρα και την επέκταση της χρήσης οχημάτων χαμηλών και μηδενικών εκπομπών και με βάση το νόμο 4710/2020 «Προώθηση της ηλεκτροκίνησης και άλλες διατάξεις», οι Δήμοι μητροπολιτικών κέντρων, οι μεγάλοι ηπειρωτικοί Δήμοι, οι Δήμοι πρωτευουσών περιφερειακών ενοτήτων, καθώς και οι μεγάλοι και μεσαίοι νησιωτικοί Δήμοι της χώρας υποχρεούνται να συντάξουν Σχέδια Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.)

Διαβάστε Περισσότερα

ΤΕΒΑ/FEAD, ΤΕΒΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΕΒΑ/FEAD την Δευτέρα 15/11/2021 και Ώρα 09.00 π.μ. έως 13.00 μ.μ.

ΔΙΑΝΟΜΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ  «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ (ΤΕΒΑ/FEAD)»

Διαβάστε Περισσότερα

©2021 ilioupoli.gr, ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

 Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.