Create a Joomla website with Joomla Templates. These Joomla Themes are reviewed and tested for optimal performance. High Quality, Premium Joomla Templates for Your Site

COVID-19

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΩΝ ΛΟΓΩ «COVID-19»

Ο Δήμος Ηλιούπολης στέκεται σταθερά στο πλευρό όσων επλήγησαν από την πανδημία «Covid-19», επιχειρήσεων που ανέστειλαν τη λειτουργία τους το διάστημα από 6/11/2020 έως και τη λήξη των περιοριστικών μέτρων και νοικοκυριών και τους καλεί να υποβάλλουν αίτηση απαλλαγής τελών, έως τις 31 Αυγούστου 2021.

Η αίτηση μπορεί να υποβληθεί ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής ψηφιακών υπηρεσιών του Δήμου (https://ilioupoli.gr/services/citycertify), με χρήση των κωδικών taxisnet. Σε περίπτωση αδυναμίας ηλεκτρονικής υποβολής, μπορεί να κατατεθεί εγγράφως στο Τμήμα Εσόδων του Δήμου.

Στην απόφαση “15/2021” του Δημοτικού Συμβουλίου, με θέμα : «Λήψη μέτρων ελάφρυνσης επιχειρήσεων και νοικοκυριών», καθορίζονται οι κατηγορίες απαλλαγών τελών και δικαιούχων:

Α. ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΕΝΙΑΙΟΥ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΥ ΤΕΛΟΥΣ (ΤΕΛΟΥΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΦΩΤΙΣΜΟΥ) ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.

Απαλλαγή από το Ενιαίο Ανταποδοτικό Τέλος σε όλες τις επιχειρήσεις της πόλης, οι οποίες τελούσαν σε υποχρεωτική αναστολή σύμφωνα με τις σχετικές ΚΥΑ και τον Κωδικό Δραστηριότητάς τους «ΚΑΔ», ως εξής:

  1. Καταστήματα Εστίασης, που παρέμειναν κλειστά από 6/11/2020 έχουν απαλλαγή από Δημοτικά τέλη για διάστημα τεσσάρων (4) μηνών, πλην των καταστημάτων παροχής προϊόντων σε πακέτο (take away).
  2. Γυμναστήρια, απαλλαγή από Δημοτικά Τέλη για διάστημα τεσσάρων (4) μηνών.
  3. Κομμωτήρια, απαλλαγή από Δημοτικά Τέλη για διάστημα δύο (2) μηνών.
  4. Παιδότοποι, απαλλαγή από Δημοτικά Τέλη για διάστημα τεσσάρων (4) μηνών.
  5. Σχολές οδηγών, απαλλαγή από Δημοτικά Τέλη για διάστημα τεσσάρων (4)μηνών.
  6. Λιανεμπόριο, απαλλαγή από Δημοτικά Τέλη για διάστημα δύο (2) μηνών.

Οι δηλώσεις για την απαλλαγή του Ανταποδοτικού Τέλους θα υποβληθεί ηλεκτρονικά ή με αίτηση του ενδιαφερόμενου και την προσκόμιση του ΚΑΔ στο Δημαρχείο .

Β. ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΕΝΙΑΙΟΥ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΥ ΤΕΛΟΥΣ (ΤΕΛΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΦΩΤΙΣΜΟΥ) ΣΕ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΑ ΜΕΛΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥΣ ΤΕΛΟΥΣΕ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

Απαλλαγή από το Ενιαίο Ανταποδοτικό Τέλος στα νοικοκυριά των οποίων τουλάχιστον ένα μέλος τους τέθηκε σε υποχρεωτική αναστολή εργασίας για διάστημα τριών (3) μηνών. Οι ενδιαφερόμενοι θα δηλώσουν ηλεκτρονικά ή με αίτησή τους στο Δημαρχείο την απαλλαγή, με προσκόμιση της αναστολής τους στο σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ».

Γ. ΜΕΙΩΣΗ ΕΤΗΣΙΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ.

  1. Την μείωση του ετήσιου Τέλους κατάληψης Κοινόχρηστου χώρου για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε όλα τα καταστήματα Υγειονομικού ενδιαφέροντος, κατά τα 4/12 του ετήσιου Τέλους Κατάληψης.
  2. Την μείωση του ετήσιου Τέλους κατάληψης Κοινοχρήστου χώρου Περιπτέρων, κατά ποσοστό 50% των τεσσάρων δωδέκατων 4/12 του ετήσιου τέλους.

Η δημοτική αρχή παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις, συνομιλεί και συνεργάζεται με τους θεσμούς της πολιτείας, τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων και κάθε συμπολίτη, με στόχο την ελαχιστοποίηση των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης και την επανάκαμψη της τοπικής αγοράς και της κοινωνίας.

Απόστολος Στασινόπουλος
Αντιδήμαρχος Οικονομικών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΙΑ, ΚΑΙΡΟΣ

ΚΛΙΜΑΤΙΖΟΜΕΝΟΣ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της Εθνικής Μετεωρολογικής Εταιρείας ένα παρατεταμένο κύμα ζέστης επηρεάζει τη χώρα μας τις επόμενες ημέρες και οι μέγιστες θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές θα υπερβούν τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα

ΥΓΕΙΑ, COVID-19

Κατ' οίκον εμβολιασμοί

Ο Δήμος Ηλιούπολης, σε συνεργασία με την 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής (1η ΥΠΕ), καλεί τους κατοίκους που λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας και αδυναμίας μετακίνησης ενδιαφέρονται να εμβολιαστούν κατ’ οίκον, να δηλώσουν συμμετοχή στον Δήμο μας, προκειμένου να προγραμματιστεί ο εμβολιασμός τους από τους αρμόδιους φορείς. Το εμβόλιο που θα χορηγηθεί είναι το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Διαβάστε Περισσότερα

ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ, ΚΑΦΑΔΗΛ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΝΗΠΙΩΝ & ΒΡΕΦΩΝ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ 2021-2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ενημερώνουμε τους γονείς των βρεφών και νηπίων Δήμου Ηλιούπολης ότι η υποβολή αιτήσεων εγγραφής νηπίων και βρεφών μέσω του Προγράμματος ΕΣΠΑ παρατείνεται ως ακολούθως:

Διαβάστε Περισσότερα

ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ, ΚΑΦΑΔΗΛ

Ανακοίνωση Προσωρινών Πινάκων Μοριοδότησης ανά ηλικία γέννησης νηπίων & βρεφών στα Παραρτήματα Αγωγής Σχολ. έτους 2021-2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ενημερώνουμε τους γονείς των βρεφών και νηπίων Δήμου Ηλιούπολης ότι μετά τον έλεγχο των αιτήσεων εγγραφής που υποβλήθηκαν στο Νομικό Πρόσωπο «ΚΑΦΑΔΗΛ ΠΑΥΛΟΣ ΠΕΝΤΑΡΗΣ» προέκυψαν οι κάτωθι προσωρινοί πίνακες μοριοδότησης.

Διαβάστε Περισσότερα

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ, ΤΕΧΝΙΚΑ

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

Ξεκίνησε η ανάπτυξη νέου δικτύου αγωγών αερίου μέσα στο 2021, με την εγκατάσταση των πρώτων νέων 1.500 μέτρων αγωγών αερίου, σε περιοχές κυρίως της Κάτω Ηλιούπολης, αλλά και της Άνω Ηλιούπολης και της Αγίας Μαρίνας και θα συνεχιστεί με εντατικό ρυθμό.

Διαβάστε Περισσότερα

ΥΓΕΙΑ, COVID-19

ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΠΟΥ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΩΝ RAPID TEST ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 2/8/2021

Λόγω του καύσωνα, ο προγραμματισμένος για την Δευτέρα 02/08/2021 μαζικός έλεγχος ταχείας ανίχνευσης «Covid-19 rapid test» θα πραγματοποιηθεί στο Β' ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ (ΚΑΠΗ) στην οδό Παναγούλη 1, στην Αγία Μαρίνα, από τις 08:00 έως τις 13:00 (προσέλευση πολιτών έως 12:30 μ.μ).

Διαβάστε Περισσότερα

Ανακοίνωση Eπιτροπής Ισότητας των Φύλων του Δήμου Ηλιούπολης

H Eπιτροπή Ισότητας των Φύλων του Δήμου Ηλιούπολης,

Εκφράζει τον αποτροπιασμό της για τα πρόσφατα φαινόμενα γυναικοκτονίας, ενδοοικογενειακής βίας και ανθρώπινης εκμετάλλευσης και καταγγέλλει αυτές τις συμπεριφορές.

Διαβάστε Περισσότερα

ΥΓΕΙΑ, COVID-19

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ «RAPID TEST» ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 22.7.2021

Με μεγάλη προσέλευση πολιτών διεξήχθη την Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021 η δράση με δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, στην κεντρική πλατεία της πόλης μας.
Συνολικά προσήλθαν και εξετάστηκαν 611 πολίτες και βρέθηκαν 9 θετικά τεστ.

Διαβάστε Περισσότερα

ΥΓΕΙΑ, COVID-19

'Ελεγχος ταχείας ανίχνευσης «Covid-19 rapid test», την Πέμπτη 22/07 στην Κεντρική Πλατεία Εθνικής Αντίστασης από τις 08:00 έως τις 13:00

Την Πέμπτη 22/07 πραγματοποιείται ακόμη μια φορά από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μαζικός έλεγχος ταχείας ανίχνευσης «Covid-19 rapid test», στην Κεντρική Πλατεία Εθνικής Αντίστασης από τις 08:00 έως τις 13:00 (προσέλευση πολιτών έως 12:30 μ.μ).

Διαβάστε Περισσότερα

©2021 ilioupoli.gr, ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

 Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.