ΜΗΤΕΡΑ ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ ΘΑΛΠΩΡΗΣ & ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Αγαπητές συνδημότισσες και αγαπητοί συνδημότες
Η σημερινή Γιορτή της Μητέρας μας δίνει την ευκαιρία να τονίσουμε την αναγκαιότητα της στήριξης της μητέρας, κάθε γυναίκας που φέρνει στην ζωή τα παιδιά, που θα αποτελέσουν το μέλλον της κοινωνίας μας και ιδιαίτερα στην εποχή μας, που η χώρα μας μαστίζεται από την υπογεννητικότητα και ολόπλευρη κρίση.
Η νέα μητέρα, σε περιβάλλον αβεβαιότητας και οικονομικής ανασφάλειας, ξεκινάει μια οδύσσεια για να αναθρέψει τα παιδιά της, με δυσκολίες και έξοδα και όλοι μας, οφείλουμε να σταθούμε έμπρακτα στο πλευρό της, παρέχοντας την απαραίτητα υλική, ηθική και ψυχολογική υποστήριξη.
 
Ο Δήμος Ηλιούπολης συμβάλλει στο κοινωνικό αυτό καθήκον, με σταθερά υποστηρικτικά προγράμματα και με τους ειδικούς επιστήμονες της Κοινωνικής Υπηρεσίας, σε συνεργασία με θεσμούς και συλλογικότητες και υποστηρίζει σταθερά τη μητέρα και το παιδί.
Πρόσφατα υλοποιήθηκε κοινή δράση του Δήμου μας με τις «Συνεργασίες Πόλης» και το «Χαμόγελο του Παιδιού», με ιατρικές εξετάσεις των παιδιών της πόλης μας και συνεχίζεται η δράση «Από το Α έως το Ω: μια Ακαδημία για Γονείς», το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα ανάπτυξης & ενίσχυσης των γονεϊκών δεξιοτήτων μέσω της καθοδήγησης από κορυφαίους ειδικούς της χώρα μας, αλλά σίγουρα μπορούμε να κάνουμε ακόμη περισσότερα.
 
Διεκδικούμε την άμεση και πλήρη στήριξη των νέων μαμάδων και ζητούμε από την πολιτεία να προχωρήσει σε νέα μέτρα ενίσχυσης της μητέρας και στην οικονομική και επιστημονική υποστήριξη των σχετικών πρωτοβουλιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
 
Οφείλουμε να ενισχύσουμε και να προστατεύσουμε το μέλλον της πόλης μας και της πατρίδας μας.
 
Χρόνια Πολλά σε όλες τις μαμάδες!
 
8 Μαΐου 2022
 
Γιώργος Χατζηδάκης

©2021 ilioupoli.gr, ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

 Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.