ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΛΥΤΡΑ

Share on facebook
Facebook
Share on print
Εκτύπωση
Share on email
Email

Ιδιαίτερα σεμνή αλλά με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Ηλιούπολης για να τιμηθεί η επιστημονική, κοινωνική και αυτοδιοικητική προσφορά του πρώην Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστα Λύτρα.

 

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη, μετά από επιθυμία της οικογένειας στην ενημέρωση των συμπολιτών μας, για τις μεταμοσχεύσεις μυελού των οστών και την καταγραφή εθελοντών – δοτών.

Η επιτυχία της εκδήλωσης ήταν πως δέκα πέντε (15) συμπολίτες μας σε πρώτη φάση καταγράφηκαν ως εθελοντές δότες.

ekdilwsh

Την έναρξη της εκδήλωσης, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Βασίλης Βαλασόπουλος, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο ήθος του επιστήμονα και ανθρώπου Κώστα Λύτρα και την παραδειγματική του διαδρομή στον πολιτικό στίβο, που την χαρακτήρισε η σεμνότητα και η εντιμότητά του.

Επίσης στην προσωπικότητα, τον χαρακτήρα και την προσφορά στην επιστήμη του και στην πόλη του, αναφέρθηκαν οι:

• κ. Χαράλαμπος Κυραϊλίδης, καθηγητής Ιστορίας – Αρχαιολογίας, Διευθυντής της «Σύγχρονης Παιδείας» και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ελληνικών Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων,

• κ. Βαρβάρα Σταματοπούλου, εκ μέρους των αποφοίτων συμμαθητών του από το Γυμνάσιο της Ηλιούπολης το 1965,

• κ. Κώστας Σεφτελής, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης που παρουσίασε και την εκδήλωση.

Εκ μέρους της οικογένειας ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους, τους ομιλητές, καθώς και το Δήμο Ηλιούπολης, ο αδελφός του εκλιπόντος, κ. Σωτήρης Λύτρας, πανεπιστημιακός καθηγητής Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και τ. Γενικός Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου.

Κεντρική ομιλήτρια ήταν η Αιματολόγος κ. Μαρία Παγώνη, Διευθύντρια στην Αιματολογική Κλινική και στη Μονάδα Μεταμόσχευσης μυελού των οστών στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και Πρόεδρος της Επιτροπής Εθελοντισμού της Αιματολογικής Εταιρίας.

Η κ. Παγώνη με αναλυτική και παράλληλα απόλυτα κατανοητή παρουσίαση, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα εμπλουτισμού της Ελληνικής Τράπεζας εθελοντών δοτών μυελού των οστών και ήταν σημαντική η συμβολή της στην επιτόπια καταγραφή 15 εθελοντών δοτών.

Όπως ήδη έχει αποφασισθεί, η 51η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Μαΐου θα είναι προς τιμή του Κώστα Λύτρα και θα συνεχισθεί και εκεί η καταγραφή  εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ


ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ 1) θα απαγορευτεί η κυκλοφορία των οχημάτων: α) Από την αρχή της Λεωφόρου Ανδρέα Παπανδρέου (πλατεία Καραϊσκάκη - Κανάρια) στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας (άνοδο / κάθοδο), μέχρι τη συμβολή Λεωφόρο Πρωτόπαπα και οδός Πύργου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας (άνοδο / κάθοδο), β) Από την Λεωφόρο Ειρήνης (Νησάκι) κατά μήκος αυτής, έως την πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως και και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας ( άνοδο / κάθοδο ) και γ) Η πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως θα παραμείνει κλειστή καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης προς προς αποφυγήν ατυχημάτων. 2) Τροποποίηση των σχετικών δρομολογίων των λεωφορειακών γραμμών (237 και 201) από ώρα 12:30 έως 18:30.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x