Δήμος Ηλιούπολης

Εθελοντισμός

Δεν είναι απλά ένας όρος, είναι στάση ζωής και δρα εποικοδομητικά στο κοινωνικό στερέωμα, καθώς αφορά όλους, ανεξάρτητα από κοινωνικές και οικονομικές διακρίσεις, προάγει την ενεργή συμμετοχή των πολιτών στην προάσπιση των θεμελιωδών τους δικαιωμάτων και ενδυναμώνει την κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή.

Καλώς ήρθατε στη σελίδα μας!

Εδώ βρίσκεται η καρδιά της εθελοντικής ομάδας του δήμου μας, όπου η δράση και η αλληλεγγύη συναντιούνται για να δημιουργήσουν ένα καλύτερο αύριο για όλους μας!!

Σε αυτήν την σελίδα, θα βλέπετε τις δράσεις και τα εγχειρήματα της ομάδας μας, καθώς επίσης και πώς μπορείτε να συμμετέχετε και εσείς στην προσπάθειά μας! Αν είστε άτομα που θέλετε να κάνετε τη διαφορά στην κοινωνία μας, τότε αυτή είναι η κατάλληλη σελίδα για εσάς.

Επικοινώνησε μαζί μας σήμερα και ετοιμάσου για μια αξέχαστη εμπειρία εθελοντισμού!

Στείλε μήνυμα στη σελίδα μας στο facebook εδώ ή κάλεσέ μας απευθείας στο 2100086710 (καθημερινά 8:30πμ-15:00μμ) ή επικοινώνησε μαζί μας στο email ethelontes@ilioupoli.gr.

Επερχόμενες Δράσεις

Εάν έχεις αποφασίσει ότι ο εθελοντισμός σου ταιριάζει, βρες τη δράση που είναι πιο κοντά στα ενδιαφέροντά σου, την προσωπικότητά σου και το πρόγραμμά σου:

Δράσεις / Τομείς Ενδιαφέροντος – Διαθεσιμότητα:
• Πολιτική Προστασία (Δασοπροστασία, Σεισμός, Πανδημία, Πυρκαγιά, Θεομηνίες, Ομάδες Γειτονιάς κ.α.)
• Κοινωνικές Υπηρεσίες (Συλλογή, μεταφορά, τακτοποίηση, δεματοποίηση στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, συλλογή ρούχων, παιχνιδιών, βιβλίων, φαρμάκων για ευπαθείς οικογένειες και ιδρύματα – Εθελοντής Γείτονας)
• Υποστήριξη Ηλικιωμένων – Α.μΕ.Α. – Γηροκομείου «Η Αγία Ταβιθά» (Ψώνια, διεκπεραίωση διαδικασιών σε υπηρεσίες, συνοδεία, παρέα, διάβασμα, παρακολούθηση ταινίας, παιχνίδια, θεατρική παράσταση, μουσική)
• Πράσινο (Δενδροφύτευση, φροντίδα πάρκων, παρτεριών, νησίδων, περιφρούρηση – φύλαξη – επιτήρηση παιδικών χαρών και αθλητικών χώρων, πότισμα, εξωραϊσμός, αναβάθμιση χώρων, καθαρισμός)
• Ανακύκλωση (Συλλογή ανακυκλώσιμων ειδών, συνεργασία με Σχολεία – αισθητική παρέμβαση με ανακυκλώσιμα υλικά)
• Πολιτισμός (Υποστήριξη βιβλιοθήκης, διανομή φυλλαδίων πολιτιστικών εκδηλώσεων, βοηθητικές εργασίες σε εκδηλώσεις, διαλέξεις – Εκμάθηση χορού, γυμναστικής, δημιουργία χορωδίας, καλλιτεχνικά – εικαστικά)
• Αθλητισμός
• Παιδεία (Κοινωνικό Φροντιστήριο, ενισχυτική διδασκαλία, ξένες γλώσσες σε ενήλικες)
• Απασχόληση – Ανεργία
• Φοροτεχνική Βοήθεια (Λογιστές)
• Ομάδες Υγείας (Σεμινάρια πρώτων βοηθειών (συνεργασία με Ερυθρό Σταυρό), αιμοδοσία, ιατροί εθελοντές, νοσηλευτές, φυσιοθεραπευτές, διαγνωστικά κέντρα – Δημιουργία ομάδων ψυχοκοινωνικής υποστήριξης)
• Ειδικότητες Τεχνικών (Ομάδα συντήρησης χώρων, ξυλουργοί, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, ψυκτικοί, σιδηρουργοί, συνεργεία αυτοκινήτων, κομμωτήρια)
• Νομική Βοήθεια
• Αδέσποτα Ζώα
• Άλλο

Πως μπορείτε να συμμετάσχετε στις δράσεις εθελοντισμού;

1. Συμπληρώνετε την σχετική αίτηση σε ηλεκτρονική μορφή, σύμφωνα με τις παρακάτω οδηγίες.

2. Αφού ολοκληρώσετε την αίτηση για τη Δράση που σας ενδιαφέρει, θα χρειαστεί να περάσετε από μία συνέντευξη με την Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο Εθελοντισμού και Νέας Γενιάς κα Βάσια Χανδρινού. Η συνέντευξη είναι σημαντική, ώστε να γνωρίσεις το πλαίσιο στο οποίο θα εργαστείς, να γνωρίσεις τους επικεφαλείς των ομάδων, να ρωτήσεις ό,τι σε απασχολεί γύρω από την εθελοντική δράση κ.λπ.

3. Εάν μετά την συνέντευξη θεωρήσεις ότι σου αρέσει το αντικείμενο της δράσης, το πλαίσιο στο οποίο γίνεται και οι άνθρωποι που εμπλέκονται, τότε ο εθελοντισμός είναι μία απίστευτη εμπειρία.

Ηλεκτρονική Αίτηση Συμμετοχής

Συμπληρώστε την ηλεκτρονική φόρμα και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.

Επικοινωνία

Υπεύθυνη

Βασιλική Χανδρινού
Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Εθελοντισμού και Νέας Γενιάς

E-mail

bchandrinou@ilioupoli.gr
ethelontes@ilioupoli.gr

Τηλέφωνo

+30 2100086710
+30 6942 076952