Διεθνείς Σχέσεις

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Αδελφοποιήσεις

Ο Δήμος Ηλιούπολης επιχειρεί να προωθήσει, ένα καινούριο δρόμο αποκέντρωσης και αυτονομίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Να αναδείξει τον κοινωνικό ρόλο και την μακροπρόθεσμη δυναμική των τοπικών κοινωνιών στον Ευρωπαϊκό χάρτη. Για τον λόγο αυτό έχει αδελφοποιηθεί με τους εξής Δήμους:

  • Νοβι Σαντ Σερβίας 1999. Στα πλαίσια της Αδελφοποίησης αυτής προσφέρει την υποστήριξη του στον δοκιμαζόμενο λαό της πόλεως, αναπτύσσει συνεργασία σε πολλούς τομείς και πραγματοποιεί πολιτιστικές ανταλλαγές.
  • Λάρνακα Κύπρου 2000.
  • Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την αδελφοποίηση με την Ηλιούπολη της Αιγύπτου, αρχαιότατη πόλη  από την οποία έλκουμε και το όνομά μας.
  • Πριν τρία χρόνια έγινε Υιοθεσία του Δήμου Ανάφης, στα πλαίσια της οποίας ο Δήμος μας προσφέρει την υποστήριξη του στον μικρό αυτό Δήμο της άγονης γραμμής, παραχωρώντας ένα απορριμματοφόρο για την αποκομιδή των  απορριμμάτων του νησιού. Επιχορηγεί την πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων και βραβεύει τους πρωτεύσαντες μαθητές.
 

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης είναι μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπίας στην Επιτροπή των Περιφερειών της Ευρώπης, στην οποία  παρουσιάζει σημαντικό έργο.

"Μία πόλη με ανοιχτούς ορίζοντες".

Ευστάθιος Ψυρρόπουλος, Δήμαρχος
diethneis-sxeseis-ilioupoli