ΙΑΜΑΤΙΚΑ ΜΠΑΝΙΑ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Share on facebook
Facebook
Share on print
Εκτύπωση
Share on email
Email

Τρίτη 6/9/2016 – Πέμπτη 29/9/2016 (κάθε Τρίτη & Πέμπτη)

Η Λίμνη Βουλιαγμένης συγκαταλέγεται στις αναγνωρισμένες ιαματικές πηγές της Ελλάδας από την Ειδική Επιτροπή Προστασίας Φυσικών Ιαματικών Πόρων. Οι ιαματικές ιδιότητες των φυσικών πηγών που τροφοδοτούν τη Λίμνη οφείλονται στην πλούσια περιεκτικότητα του νερού σε άλατα και μέταλλα και συγκεκριμένα σε κάλιο, νάτριο, λίθιο, αμμώνιο, ασβέστιο, σίδηρο, χλώριο και ιώδιο.

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες του νερού, συμβάλλουν στην ανακούφιση από παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος, στην μετατραυματική αποκατάσταση καθώς και σε γυναικολογικές και δερματολογικές παθήσεις.

Το νερό της Λίμνης αναβλύζει από πηγές βάθους 50 έως 100 μέτρων με θερμοκρασία που κυμαίνεται σταθερά μεταξύ 22ο – 29ο βαθμούς καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Η Λίμνη εκβάλει στη θάλασσα καθώς η στάθμη της είναι 50 εκ. υψηλότερη από την επιφάνεια της. Αυτό βοηθά στη συνεχή ανανέωση του νερού της Λίμνης αλλά και στην υφάλμυρη σύνθεσή του.

Η οργανωμένη εγκατάσταση της λίμνης Βουλιαγμένης περιλαμβάνει ξαπλώστρες, ομπρέλες, Ναυαγοσωστική κάλυψη / Ιατρική κάλυψη, Εστιατόριο – καφετέρια, WC / Αποδυτήρια / Ζεστό νερό.

Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα προσωπικής επίσκεψης στον ιατρό της λίμνης για κάθε δημότη που συμμετέχει στο πρόγραμμα.

 

Την Τρίτη 6/9/16 ξεκινούν τα ιαματικά μπάνια στη Λίμνη Βουλιαγμένης.

Θα γίνουν 8 συνολικά, από τις 6/9/16 μέχρι και την Πέμπτη 29/9/16, κάθε Τρίτη και Πέμπτη.

Θα διατεθεί ένα πούλμαν των 50 ατόμων και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Ώρα Αναχώρησης 8.00 – Ώρα Επιστροφής 11.00

Κόστος συμμετοχής: 8 Ευρώ / επίσκεψη

 

Δηλώσεις συμμετοχής και λεπτομέρειες για την όλη διαδικασία στο τηλέφωνο 210-9970009.

Καταληκτική ημερομηνία δηλώσεων συμμετοχής Τρίτη 30/8/16 στις 12.00 το μεσημέρι.

 

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ &

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ


ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ 1) θα απαγορευτεί η κυκλοφορία των οχημάτων: α) Από την αρχή της Λεωφόρου Ανδρέα Παπανδρέου (πλατεία Καραϊσκάκη - Κανάρια) στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας (άνοδο / κάθοδο), μέχρι τη συμβολή Λεωφόρο Πρωτόπαπα και οδός Πύργου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας (άνοδο / κάθοδο), β) Από την Λεωφόρο Ειρήνης (Νησάκι) κατά μήκος αυτής, έως την πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως και και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας ( άνοδο / κάθοδο ) και γ) Η πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως θα παραμείνει κλειστή καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης προς προς αποφυγήν ατυχημάτων. 2) Τροποποίηση των σχετικών δρομολογίων των λεωφορειακών γραμμών (237 και 201) από ώρα 12:30 έως 18:30.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x