10 ΟΚΤ. – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Share on facebook
Facebook
Share on print
Εκτύπωση
Share on email
Email

Ως συνήθως μιλάμε για την ‘υγεία’ και την ‘ασθένεια’ σα να πρόκειται για δύο ριζικά διαφορετικές καταστάσεις. Στην πραγματικότητα όμως, συχνά βρισκόμαστε στον ενδιάμεσο χώρο μεταξύ σθένους και ασθένειας.

Στην Ψυχολογία το ‘Μέτρον Άριστον’, είναι ο χρυσός κανόνας. Ακόμη και η αυτοεκτίμηση αν είναι υπέρμετρη μπορεί να μετατραπεί σε τροχοπέδη στη ζωή ενός ατόμου.

 

Η Ψυχολογική Υπηρεσία του Δήμου Ηλιούπολης, μεταξύ άλλων, απευθύνεται σε όσους τυχαίνει να βρίσκονται σε αυτόν τον ενδιάμεσο χώρο, όπου μπορεί να μην είναι ασθενείς με την ιατρική έννοια του όρου αλλά και να μη χαίρουν σθένους και ευεξίας.
Με άλλα λόγια ως υπηρεσία τοπικής αυτοδιοίκησης παγία πολιτική μας είναι η πρόληψη της ψυχικής ασθένειας και η προώθηση της Ψυχικής Υγείας.

 

Στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου λειτουργούν μια σειρά υπηρεσιών από την απλή ενημέρωση για τις δωρεάν διαθέσιμες υπηρεσίες ψυχικής υγείας, τη διεξαγωγή συνεδριών συμβουλευτικής και βραχείας ψυχοθεραπείας μέχρι την ανάπτυξη ψυχομετρικών εργαλείων για τη βελτίωση της ποιότητας των προσφερόμενων παρεμβάσεων.

Για πληροφορίες στο www.ilioupoli.gr/psychology και για τα νέα μας στο www.facebook.com/psychology.service.ilioupoli.gr

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
XΡΙΣΤΙΝΑ ΣΕΡΕΤΗ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ


Ενημερώνουμε τους Δημότες και Κατοίκους της Ηλιούπολης ότι από την Δευτέρα 1η Ιουλίου 2024 και για όλη την θερινή περίοδο, δεν θα διεξάγονται τα δρομολόγια της Φοιτητικής λεωφορειακής γραμμής. Το Σεπτέμβριο θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση για την επαναλειτουργία της Φοιτητικής λεωφορειακής γραμμής.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x