ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ Μ.Ε.Α. ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΕΑΡΙΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΤΑΛΩΝ ΜΑΡΤΙΟΣ 1941, ΥΨΩΜΑ 731»

Share on facebook
Facebook
Share on print
Εκτύπωση
Share on email
Email

Ο Δήμος Ηλιούπολης, το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης και η Ομάδα Ιστορικής Αναβίωσης ΕΣ 1940,
με χαρά υποδέχτηκαν τους επισκέπτες στην εκδήλωση «Εαρινή Επίθεση Ιταλών Μάρτιος 1941, Ύψωμα 731»

η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019 στο Μουσείο της πόλης μας με την παρουσία και τον χαιρετισμό του Δημάρχου κ. Βασίλη Βαλασόπουλου.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η απόδοση της τιμής που οφείλουμε στους ήρωές μας, οι οποίοι πολέμησαν για τα ιδανικά της ελευθερίας καθώς και η αναβίωση της Ιστορικής μνήμης, ενός από τα σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα της Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας κατά τον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο.
Οι επισκέπτες μας είχαν την ευκαιρία να δουν τα αυθεντικά εκθέματα της περιόδου εκείνης, τα οποία και θα παραμείνουν στο Μουσείο μέχρι και τις 26 Μαρτίου. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης μεγάλο φωτογραφικό ενδιαφέρον υπήρξε για τους Αναβιωτές του ΕΣ 1940 και τις Εθελόντριες νοσοκόμες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, οι οποίοι με τις αυθεντικές στολές τους προσέλκυσαν το κοινό.

Ακολουθούν φωτογραφικά στιγμιότυπα από την εκδήλωση:

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ


Ενημερώνουμε τους Δημότες και Κατοίκους της Ηλιούπολης ότι από την Δευτέρα 1η Ιουλίου 2024 και για όλη την θερινή περίοδο, δεν θα διεξάγονται τα δρομολόγια της Φοιτητικής λεωφορειακής γραμμής. Το Σεπτέμβριο θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση για την επαναλειτουργία της Φοιτητικής λεωφορειακής γραμμής.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x