XΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Share on facebook
Facebook
Share on print
Εκτύπωση
Share on email
Email

Αγαπητοί επισκέπτες

Το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης του Δήμου Ηλιούπολης είναι ένα κόσμημα για την πόλη, που αναδεικνύει φωτεινές στιγμές της Ιστορίας της πατρίδας μας.

Η συλλογή του μουσείου περιλαμβάνει διάφορα χειρόγραφα, πρωτοσέλιδα εφημερίδων, προκηρύξεις, εργαλεία παράνομου τύπου, περιοδικών, τρυκ, φωτογραφίες, στρατιωτικές στολές και πολεμικού εξοπλισμού, ηχητικά ντοκουμέντα και έργα τέχνης.

Επίσης προσωπικά αντικείμενα, που ανήκαν σε ιστορικά πρόσωπα συνδεδεμένα με την Εθνική Αντίσταση, προσφορές συλλεκτών αλλά και πολιτών, που αντί να κρατήσουν τα κειμήλια των αγωνιστών της οικογένειάς τους στα σπίτια τους, τα πρόσφεραν στο Μουσείο σαν εκθέματα, για να θυμούνται οι παλιοί και να διδάσκονται οι νέοι.

Με την προσεγμένη δουλειά των στελεχών του Μουσείου, συνεχίζεται η τεκμηρίωση και η ανάδειξη μικρών στιγμών της ιστορίας μας και συστηματικά συγκροτείται η ιστορική μνήμη, με έμφαση στην πολύπαθη περίοδο από την αρχή του Ελληνοϊταλικού πολέμου (1940-1941), την Γερμανική εισβολή στην Ελλάδα (6 Απριλίου 1941) μέχρι την απελευθέρωση της χώρας τον Οκτώβριο του 1944.

Πολίτες από όλη την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό το επισκέπτονται για να ενημερωθούν και να «ξαναζήσουν» σημαντικές πλευρές της Εθνικής Αντίστασης και της ιστορίας της Ελλάδας, μέσω των εκθεμάτων και της αφήγησης κατά τη διάρκεια της ξενάγησης.

Όλοι οι πολίτες και ιδιαίτερα οι νέοι πρέπει να το επισκεφτούν!

 

Ο Δήμαρχος

 

Γιώργος Χατζηδάκης

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ


Ενημερώνουμε τους Δημότες και Κατοίκους της Ηλιούπολης ότι από την Δευτέρα 1η Ιουλίου 2024 και για όλη την θερινή περίοδο, δεν θα διεξάγονται τα δρομολόγια της Φοιτητικής λεωφορειακής γραμμής. Το Σεπτέμβριο θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση για την επαναλειτουργία της Φοιτητικής λεωφορειακής γραμμής.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x