Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Share on facebook
Facebook
Share on print
Εκτύπωση
Share on email
Email

Αγαπητοί συνδημότες,
Η 10η Δεκεμβρίου είναι μια μέρα με ξεχωριστή αξία για όλους μας. Κάθε χρόνο αυτή τη μέρα γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, προς τιμή της υπογραφής της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ την ίδια μέρα το 1948.

Η διεθνής κοινότητα μετά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο θέλησε να δώσει έμφαση στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ώστε να μην επαναληφθούν τα δεινά που προκάλεσε ο άνθρωπος στον άνθρωπο, κατά τη διάρκεια αυτού του καταστροφικού πολέμου, με περισσότερα από 60 εκατομμύρια νεκρούς.

Τα 30 άρθρα της Οικουμενικής Διακήρυξης αποτελούν το μέτρο με το οποίο κρίνεται η γενική έννοια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η εφαρμογή τους σε όλο τον κόσμο.

Ιδιαίτερη αναφορά θα ήθελα να κάνω στο 1ο άρθρο σύμφωνα με το οποίο:

“Όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι στην αξιοπρέπεια και τα
δικαιώματα. Είναι προικισμένοι με λογική και συνείδηση, και οφείλουν να
συμπεριφέρονται μεταξύ τους με πνεύμα αδελφοσύνης.”

Είναι απολύτως αναγκαίο να αντιληφθούμε όλοι μας, πως η δημοκρατία δεν είναι “αυτονόητη” και οφείλουμε καθημερινά να υπερασπιζόμαστε τις αξίες της, διότι μόνο μέσω αυτής μπορούμε να διασφαλίσουμε πως όλοι θα είμαστε ελεύθεροι και ίσοι, στην αξιοπρέπεια και στα δικαιώματα.

Ο σημαντικότερος αγώνας που έχει να δώσει η ανθρωπότητα είναι για ίσα δικαιώματα μεταξύ των ανθρώπων κάτι που και εμείς ως Δήμος Ηλιούπολης οφείλουμε να επιβεβαιώνουμε στην πράξη καθημερινά, με την διασφάλιση της ισότητας στην Ηλιούπολη.

Όλοι μαζί για την Ηλιούπολη!

Γιώργος Χατζηδάκης

Δήμαρχος Ηλιούπολης

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ


Ενημερώνουμε τους Δημότες και Κατοίκους της Ηλιούπολης ότι από την Δευτέρα 1η Ιουλίου 2024 και για όλη την θερινή περίοδο, δεν θα διεξάγονται τα δρομολόγια της Φοιτητικής λεωφορειακής γραμμής. Το Σεπτέμβριο θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση για την επαναλειτουργία της Φοιτητικής λεωφορειακής γραμμής.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x