Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Share on facebook
Facebook
Share on print
Εκτύπωση
Share on email
Email

Την πόλη μας επισκέφτηκε χθες ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γ. Πατούλης συνοδευόμενος από την εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλο Τεχνικών Έργων κυρία Ευρώπη Κοσμίδη και συνεργάτες του.

Μαζί με τον Δήμαρχο Ηλιούπολης Γ. Χατζηδάκη, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών & Δόμησης κ. Κ. Σεφτελή, τον Αντιδήμαρχο Τοπικής Ανάπτυξης & Επιχειρηματικότητας κ. Στ. Γεωργάκη και τον Επιστημονικό Συνεργάτη του Δημάρχου κ. Αναστ. Παναγιώταρη περπάτησαν κατά μήκος της Λεωφόρου Ειρήνης σε μια σύντομη ξενάγηση μετά την επίσημη ολοκλήρωση του έργου.

Με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής ολοκληρώθηκε η «Αναβάθμιση του Αστικού Περιβάλλοντος στη Λ. Ειρήνης» συνολικής επιφάνειας 6.300 m2 , προϋπολογισμού 850.000 € και τελικής σύμβασης 314.375 €, που περιλάμβανε αντικατάσταση του ασφάλτινου οδοστρώματος, ανακατασκευή όλων των πεζοδρομίων με κυβόλιθους, ράμπες ΑΜΕΑ, διαδρόμους για άτομα με προβλήματα όρασης και υποδομές συστημάτων φωτισμού και ποτίσματος.

Με βάση την εξαιρετική μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας και την διαχρονική συνεργασία Δήμου Ηλιούπολης και Περιφέρειας Αττικής το έργο χρηματοδοτήθηκε το 2018 και ολοκληρώθηκε πρόσφατα, με αποτέλεσμα ο κεντρικός εμπορικός δρόμος της πόλης μας να είναι σήμερα πιο φιλικός και πιο ασφαλής για τον πεζό και ιδιαίτερα για τους πολίτες με προβλήματα κινητικότητας.

Οι μεμψίμοιροι που δυσανασχετούν επειδή ο Δήμος προχωρά ολοκληρώνοντας με γοργό ρυθμό έργα, που η προηγούμενη διοίκηση ξεκίνησε αλλά καθυστέρησε ή άφησε ανολοκλήρωτα, ας αναλογιστούν τι έφταιξε και η Ηλιούπολη έκλεισε έναν κύκλο και άνοιξε ένα νέο, χωρίς αυτούς.

Η άψογη συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής συνεχίζεται όπως φαίνεται και με την χρηματοδότηση του νέου έργου για την Ενεργειακή Αναβάθμιση του Δημαρχείου και με την αξιοποίηση όλων των διατιθέμενων χρηματοδοτικών εργαλείων, σχεδιάζονται και θα υλοποιηθούν σημαντικά έργα στην πόλη μας.

Η δημοτική αρχή απλά κάνει το καθήκον της, με συναίσθηση ότι η διοίκηση έχει συνέχεια και το αποτέλεσμα την δικαιώνει.

 

Γραφείο Τύπου

Δήμου Ηλιούπολης

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ


Ενημερώνουμε τους Δημότες και Κατοίκους της Ηλιούπολης ότι από την Δευτέρα 1η Ιουλίου 2024 και για όλη την θερινή περίοδο, δεν θα διεξάγονται τα δρομολόγια της Φοιτητικής λεωφορειακής γραμμής. Το Σεπτέμβριο θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση για την επαναλειτουργία της Φοιτητικής λεωφορειακής γραμμής.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x