ΔΡΑΣΕΙΣ-ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2021

Share on facebook
Facebook
Share on print
Εκτύπωση
Share on email
Email

Η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Ηλιούπολης, ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις του κοινωνικού της ρόλου και δίνοντας αξία στην ανθρώπινη ζωή, στην προστασία του περιβάλλοντος και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών προέβη επιπλέον στις παρακάτω δράσεις και παρεμβάσεις.

1. Σύναψη Συμφώνου Συνεργασίας με το «Χαμόγελο του Παιδιού» για τη συνδρομή της σε περιπτώσεις εξαφανίσεων παιδιών και ενηλίκων και πιστοποίηση μέσω παρακολούθησης των σεμιναρίων «Εθνικό Συντονιστικό Πρόγραμμα Έγκαιρης και Έγκυρης ειδοποίησης πολιτών σε περιστατικά εξαφάνισης ανηλίκων και ενηλίκων πολιτών (AMBER ALERT HELLAS και MISSING ALERT HELLAS)»

2. Σε συνέχεια παρακολούθησης εκπαιδευτικού Προγράμματος Παροχής Πρώτων Βοηθειών του ΕΚΑΒ υλοποιήθηκε η προμήθεια δύο (2) φορητών για τον εξοπλισμό των υπηρεσιακών οχημάτων και την κάλυψη εκτάκτων αναγκών.

3. Οργάνωση, συνδρομή και παροχή υποστήριξης σε εθελοντική δράση του Δήμου Ηλιούπολης με σκοπό την «Πυρασφάλεια» των αλσών, πάρκων και του όρους Υμηττού κατά τα έκτακτα μέτρα που ελήφθησαν την περίοδο Αυγούστου-Σεπτέμβριου 2021.

4. Κατάθεση προτάσεων για τη δημιουργία νέων κεκλιμένων επιπέδων (ράμπες) και θέσεων στάθμευσης για ΑμεΑ με σκοπό την απρόσκοπτη κυκλοφορία τους στους δρόμους και την επίσκεψή τους σε διάφορα σημεία ενδιαφέροντος στην πόλη (Κεντρική Πλατεία, Δημοτικός Κινηματογράφος κ.α.). Παράλληλα εντατικοποιήθηκαν οι έλεγχοι για παράνομες σταθμεύσεις οχημάτων σε θέσεις και ράμπες ΑμεΑ και κατά τις απογευματινές ώρες.

5. Κυκλοφοριακές παρεμβάσεις και εντατικοποίηση ελέγχων στην Πλατεία Παλαιών Πατρών Γερμανού κατά τις ώρες λειτουργίας της Βιολογικής Λαϊκής με αποτέλεσμα την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης και παρακώλυσης της κυκλοφορίας των οχημάτων και των αστικών λεωφορείων

6. Συνδρομή και Επιτήρηση των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων για την ανάσχεση της πανδημίας covid-19 σε δράσεις του ΕΟΔΔΥ όπως η διενέργεια rapid test σε κεντρικά σημεία της πόλης αλλά και σε εκδηλώσεις του Δήμου όπως η διανομή προϊόντων σε άπορους (ΤΕΒΑ), πολιτιστικές εκδηλώσεις (Φεστιβάλ Άλσους Κιντής), αθλητικές εκδηλώσεις (Ποδηλατικός Γύρος) κ.α.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ


Ενημερώνουμε τους Δημότες και Κατοίκους της Ηλιούπολης ότι από την Δευτέρα 1η Ιουλίου 2024 και για όλη την θερινή περίοδο, δεν θα διεξάγονται τα δρομολόγια της Φοιτητικής λεωφορειακής γραμμής. Το Σεπτέμβριο θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση για την επαναλειτουργία της Φοιτητικής λεωφορειακής γραμμής.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x