Ημερίδα ενημέρωσης μαθητών για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου

Share on facebook
Facebook
Share on print
Εκτύπωση
Share on email
Email

Με πρωτοβουλία της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Ηλιούπολης πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023, ημερίδα από το Διεθνές Ινστιτούτο Κυβερνοασφάλειας Csli στο 3ο Γυμνάσιο της πόλης, με σκοπό την ενημέρωση και την πρόληψη πάνω σε θέματα Διαδικτύου.

Την ημερίδα παρακολούθησαν 240 μαθητές και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων, παρουσία της Διευθύντριας του 3ου Γυμνασίου Ηλιούπολης κ. Ευαγγελίας Πατεράκη και των εκπαιδευτικών του Σχολείου.

«Το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προσφέρουν έναν παράδεισο επικοινωνίας, ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, αρκεί να γνωρίζουμε να τα χρησιμοποιούμε σωστά» αναφέρει η κυρία Ιωάννα Σκλαβενίτη, Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Ηλιούπολης.

«Ευχαριστούμε την κ. Αναστασία Χατζηκυριάκου για την εξαιρετική παρουσίαση», σημειώνει η κ. Σκλαβενίτη.

Οι ημερίδες που πραγματοποιούνται στα σχολεία είναι προσανατολισμένες στους μαθητές με σκοπό την ενημέρωση και την πρόληψη πάνω σε θέματα Διαδικτύου. Οι μαθητές εξοικειώνονται στην ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο, ξεκινώντας με την εκπαίδευση των δέκα κανόνων του Διαδικτύου που πρεσβεύει το Ινστιτούτο, στα social media, τους κανόνες εμπλοκής και τους κινδύνους που ελλοχεύουν, όπως και στον κίνδυνο εθισμού στο Διαδίκτυο και στα online video games.

Εκτός από τα παραπάνω, θίγονται -μεταξύ άλλων- θέματα όπως ο εκφοβισμός (bullying και cyberbullying) και η κακοποίηση (ψυχολογική, σωματική, σεξουαλική).

 

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ


Ενημερώνουμε τους Δημότες και Κατοίκους της Ηλιούπολης ότι από την Δευτέρα 1η Ιουλίου 2024 και για όλη την θερινή περίοδο, δεν θα διεξάγονται τα δρομολόγια της Φοιτητικής λεωφορειακής γραμμής. Το Σεπτέμβριο θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση για την επαναλειτουργία της Φοιτητικής λεωφορειακής γραμμής.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x