Δήμος Ηλιούπολης

Απόκριες στην Ηλιούπολη 2024

Φέτος τις Απόκριες, μικροί και μεγάλοι θα διασκεδάσουμε στον Δήμο μας μέσα από μία σειρά εκδηλώσεων που στόχο έχουν να προσφέρουν γνήσιες στιγμές ενθουσιασμού! Με τρεις εκδηλώσεις-σταθμούς για την φετινή Αποκριά και αποκορύφωμα τα Κούλουμα 2024, θα περάσουμε ξέγνοιαστες στιγμές με αγαπημένα μας πρόσωπα, ανακαλύπτοντας την πόλη μας και χορεύοντας σε καρναβαλικούς ρυθμούς. Μην λείψει κανείς!

Το Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού | 09/03/2024

Το Σάββατο 9 Μαρτίου, 17:00 – 19:00, ο Δήμος Ηλιούπολης και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ. Ηλιούπολης  διοργανώνουν «Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού» με αφετηρία και τελικό προορισμό την Πλατεία Φλέμινγκ.

Η δράση έχει ως στόχο την εξοικείωση των συμμετεχόντων με την κυκλοφορία στην πόλη μας, την ανακάλυψη μικρών, κρυφών μυστικών, τη συνεργασία και φυσικά το παιχνίδι. 

Οι Ομάδες που θα συμμετάσχουν θα πάρουν έναν χάρτη με αποστολές και θα έχουν συγκεκριμένο χρόνο για την υλοποίησή τους. Οι αποστολές αυτές θα βρίσκονται σε διάφορα σημεία της Πόλης και η μετακίνηση θα γίνεται με τα πόδια. 

Στο Κυνήγι Θησαυρού, μπορεί να συμμετάσχει οποιοδήποτε άτομο και δεν απαιτεί γνώσεις. Φτιάξτε την Ομάδα σας, και πατήστε εδώ έως τις 6 Μαρτίου για να δηλώσετε συμμετοχή.

Καρναβάλι Ηλιούπολης | 10/03/2024

Στις 10 Μαρτίου 2024 θα λάβει χώρα το ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ χάρη και στη μεγάλη στήριξη του Εμπορικού Συλλόγου Ηλιούπολης και την σημαντική βοήθεια των επιχειρήσεων της πόλης.

Το Φετινό Καρναβάλι της Ηλιούπολης είναι συνδεδεμένο με έναν ιδιαίτερα σημαντικό κοινωνικό στόχο που είναι η συγκέντρωση χρημάτων για τον Μικρό Παναγιώτη, προκειμένου να μεταβεί στην Αμερική και να χειρουργηθεί.

Ήδη έχει διενεργηθεί μεγάλη προσπάθεια προβολής του σημαντικού αυτού σκοπού στα social media του Δήμου Ηλιούπολης, αλλά απομένει ένα σημαντικό ποσό για τη διενέργεια του χειρουργείου και γι’ αυτό αποφασίστηκε η προβολή του ζητήματος μέσα από ένα γεγονός που θα λάβει χώρα στην πόλη και θα λάβει μεγάλες διαστάσεις.

Εδώ και καιρό υπάρχει η έντονη συνεργασία με συλλόγους και φορείς της πόλης για την σημαντική διεξαγωγή δρωμένων που θα δώσουν ένα διαφορετικό τόνο στην πόλη που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Ο Δήμος Ηλιούπολης έχει απευθυνθεί ήδη σε όλους τους δημόσιους τοπικούς φορείς της πόλης, όπως και σε ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς φορείς.

Θα ακολουθήσει Ξέφρενο Πάρτι!

Θα ακολουθήσει στην Κεντρική Πλατεία Ηλιούπολης (Εθνικής Αντιστάσεως) Ξέφρενο Πάρτι παρέα με τους ZAN BATIST, JACKPOT, DANNY NTARLAS, ΣΤΕΛΙΟ ΛΕΓΑΚΗ και Dj MARIA PAPIDAKI (Best 92,6) & DJ PANAGIOTIS NAKIS.

Happening στην Πλατεία Ανεξαρτησίας! | 17/03/2024

Στις 17 Μαρτίου 2024 ο Δήμος Ηλιούπολης διοργανώνει στην Πλατεία Ανεξαρτησίας
παιδικό αποκριάτικο πάρτι με Ξυλοπόδαρους, Μασκότ, Face Painting, μπαλονοκατασκευές,
σερπαντίνες, χορό με συνοδεία DJ για παιδικό ξεφάντωμα, διασκέδαση και λιχουδιές.

Στις 13:00μ.μ. – 15:00μ.μ. της ίδιας ημέρας θα ακολουθήσει Παραδοσιακό γλέντι, πλέκοντας γαϊτανάκι με παραδοσιακούς χορούς της Νάξου από τον Χορευτικό Σύλλογο «Μέθεξις» με παραδοσιακές στολές. Θα υπάρχει Live Μουσική.


Στο Λαούτο ο Χρήστος Μαλισόβας, στο Βιολί ο Βαγγέλης Κουμτσής, στο Κλαρίνο οι Κωνσταντίνος Τάσιος και Σπύρος Κούρας, στα Κρουστά ο Κωνσταντίνος Τάσιος.

ΚΟΥΛΟΥΜΑ 2024 | 18/03/2024

O Δήμος Ηλιούπολης τιμά τις παραδόσεις και σας προσκαλεί την Καθαρά Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2024 και ώρα 11:00 π.μ, να συμμετάσχετε στη γιορτή για τα ΚΟΥΛΟΥΜΑ 2024, που θα λάβουν χώρα στο Πάρκο Χαλικάκι(Αρτάκης 5-7, Ηλιούπολη).

Η φετινή γιορτή για τα ΚΟΥΛΟΥΜΑ θα περιλαμβάνει παραδοσιακή μουσική, παραδοσιακά εδέσματα όπως Φασολάδα, Λαγάνα και Χαλβά, Χαρταετούς, κέφι και χαρά.

Προσοχή: Σε περίπτωση βροχοπτώσεων η εκδήλωση θα μεταφερθεί  στο Α΄Κλειστό Γυμναστήριο Ηλιούπολης επί της οδού Εθνάρχου Μακαρίου & Ηρώς Κωνσταντοπούλου.