ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Share on facebook
Facebook
Share on print
Εκτύπωση
Share on email
Email

Συνεχίζουμε κανονικά τις προληπτικές εξετάσεις την επόμενη εβδομάδα.

Καλούνται οι συνδημότες που ενδιαφέρονται για προληπτικό έλεγχο και όχι μόνο
να απευθύνονται για πληροφορίες και ραντεβού στο ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ του Δήμου μας
στο τηλ. 210-9968868 οδός Μαρίνου Αντύπα 81 στην Κα Πόπη Χρηστίδου.

α .Την ερχόμενη εβδομάδα 16-01-2019 και ώρα από 18.00 έως 20.00 θα γίνουν γυναικολογικές εξετάσεις από την γυναικολόγο Κα Γκεσούλη Αλέκα.

β. Το Σάββατο 19-01-2019 και ώρα από 09.30 έως 11.00 δερματολογικές εξετάσεις από την δερματολόγο μας ιατρό Κα Μάρθα Αμπατζή.

γ. Το Σάββατο 19-01-2019 και ώρα από 09.30 έως 11.00 ψυχιατρικές εξετάσεις από τον ψυχίατρο μας Κο Πολυζόπουλο Εμμανουήλ.

Θα ακολουθήσουν και άλλες εξετάσεις, ομιλίες και εργαστηριακές και απεικονιστικές εξετάσεις για τις οποίες θα ενημερωθείτε.

Συνεχίζοντας θέλω να γνωστοποιήσω στους συνδημότες μας την ίδρυση και λειτουργία μονάδας λήψεων αιμοποιητικού μοσχεύματος [αιμοποιητικών κυττάρων] προκειμένου αγού γίνει ένας κύκλος εργαστηριακού ελέγχου και προσδιορισμού της ιστοσυμβατότητας να χρησιμοποιηθεί θεραπευτικά σε βαριά νοσήματα όπως η λευχαιμία, η μεσογειακή αναιμία, η απλαστική αναιμία τα λεμφώματα κλπ.

Ήδη ήλθα σε επικοινωνία και συμφωνία με τον καθηγητή Κο Γραφάκο και εντός των ημερών θα υπογραφεί το συμφωνητικό συνεργασίας και λειτουργίας της μονάδος, με έδρα ιδιαίτερο γραφείο στο ιατρείο του ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ του Δήμου μας οδός Μαρίνου Αντύπα 81.

Η διαδικασία λήψης οστικού μοσχεύματος απλοποιήθηκε δεν έχει ταλαιπωρία και επιπλοκές για τον δότη. Γίνεται χωρίς αναισθησία χωρίς να προβαίνουμε σε λήψη δείγματος μυελού των οστών.

ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΡΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΖΩΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΖΩΗ!!!!

Για να γίνει αντιληπτό πως η επιστήμη προχώρησε , η λήψη ιστικού μοσχεύματος αν χρειαστεί απλοποιήθηκε με συνέπεια να είναι πιο εύκολο για όλους μας η συμμετοχή σ΄ αυτή τη δράση.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

Α. Με μια απλή αποστειρωμένη μπατονέτα παίρνουμε υλικό από τον στοματικό βλεννογόνο της παρειάς, κάτι πολύ απλό σύντομο και ανώδυνο, για έλεγχο ιστοσυμβατότητας.
Β. Η μπατονέτα με το επίχρισμα αποστέλλεται στο σύλλογο ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ στο νοσοκομείο ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΠΑΙΔΩΝ στην ογκολογική μονάδα « ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ» για έλεγχο ιστοσυμβατότητας και εύρεση αντιγόνων που χαρακτηρίζει την ιστική ταυτότητα του ατόμου. Η ιστοσυμβατότητα για να έχει αποτέλεσμα πρέπει να είναι 9 στα 10 η 10 στα 10.
Γ. Το αποτέλεσμα της συμβατότητας αποστέλλεται με ένα κωδικό αριθμό στην παγκόσμια τράπεζα σπόρων που έχει έδρα την Ολλανδία και αριθμεί 35 εκατομμύρια εθελοντικά μέλη.
Δ. Αν βρεθεί ασθενής συμβατός με τον δότη ειδοποιείται ο δότης και υποβάλλεται σε πλήρη κλινικό και εργαστηριακό έλεγχο.
Ε. Αφού γίνει ο έλεγχος μετά από δύο μήνες ειδοποιείται ο δότης και γίνεται συλλογή αιμοποιητικού μοσχεύματος το οποίο αποστέλλεται στο νοσοκομείο που περιθάλπει τον ασθενή. Η διαδικασία δεν διαφέρει από την αιμοδοσία.

Αξίζει να αναφερθεί πως θα προηγηθεί ομιλία από τον καθηγητή Κο Γραφάκο για λεπτομερή ενημέρωση, εγκαίνια του χώρου και έναρξη εγγραφών.

Φίλοι συνδημότες και όχι μόνο δώστε όλοι το παρόν στην τεράστια ανθρωπιστική προσπάθεια μετέχοντας ως κρίκοι στην τεράστια αλυσίδα ανθρωπιάς που μέχρι τώρα αριθμεί 35 εκ. κρίκους.

Λεπτομέρειες για την ημέρα και τον χώρο της δράσης θα ανακοινωθούν άμεσα.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ


Ενημερώνουμε τους Δημότες και Κατοίκους της Ηλιούπολης ότι από την Δευτέρα 1η Ιουλίου 2024 και για όλη την θερινή περίοδο, δεν θα διεξάγονται τα δρομολόγια της Φοιτητικής λεωφορειακής γραμμής. Το Σεπτέμβριο θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση για την επαναλειτουργία της Φοιτητικής λεωφορειακής γραμμής.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x