ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΫΛΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

Share on facebook
Facebook
Share on print
Εκτύπωση
Share on email
Email

Με την παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κυρίας Μυρσίνης Ζορμπά, πλήθος κόσμου και εξειδικευμένων ομιλητών ολοκληρώθηκε η εκδήλωση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με τίτλο: «Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019 στην Αίθουσα Συνεδρίων του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης.

 

Το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης του Δήμου Ηλιούπολης είχε προσκληθεί και παρευρέθηκε με τα στελέχη του.

Σύμφωνα με την Διεθνή σύμβαση της UNESCO (2003) με τον όρο Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά θεωρείται η ζώσα παράδοση, οι πρακτικές, οι αναπαραστάσεις, οι εκφράσεις και οι γνώσεις που αναβιώνουν από τις κοινότητες και τις ομάδες και μεταδίδονται στις επόμενες γενιές για να διατηρείται η πολιτιστική πολυμορφία μέσω των τεχνών, της μουσικής, του θεάτρου, των εθίμων, της χειροτεχνίας και οποιουδήποτε άλλου στοιχείου πολιτισμικής έκφρασης.

Ο βιωματικός χαρακτήρας της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και η αμεσότητα των εκφράσεών της, καθιστά πρόσφορο πεδίο συμμετοχής στον πολιτισμό. Παρέχει ιδέες και γνώσεις, δίνει την δυνατότητα στους ανθρώπους να αναγνωρίζουν την ταυτότητά τους και προάγει την επικοινωνία μεταξύ των λαών.

Το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης του Δήμου μας συμμετέχει στην προσπάθεια διατήρησης ζωντανής της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς μας μέσω της ιστορίας, της ιστορικής μνήμης και παράδοσης, των πατριωτικών αρχών και αξιών.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ


Ενημερώνουμε τους Δημότες και Κατοίκους της Ηλιούπολης ότι από την Δευτέρα 1η Ιουλίου 2024 και για όλη την θερινή περίοδο, δεν θα διεξάγονται τα δρομολόγια της Φοιτητικής λεωφορειακής γραμμής. Το Σεπτέμβριο θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση για την επαναλειτουργία της Φοιτητικής λεωφορειακής γραμμής.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x