Μια ζεστή «φωλιά» η «Αγία Ταβιθά» – Προβολή αφιερώματος στον ΑΝΤ1

Share on facebook
Facebook
Share on print
Εκτύπωση
Share on email
Email

Η Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων «η Αγία Ταβιθά» του Δήμου Ηλιούπολης αποτελεί ένα ζεστό, οικείο και φιλόξενο περιβάλλον για τα άτομα της τρίτης ηλικίας. Πριν λίγες μέρες ολοκληρώθηκε η ολική ανακαίνιση των εγκαταστάσεών της, όπου ειδικό αφιέρωμα προβλήθηκε στην εκπομπή «Υγεία πάνω απ’ όλα» με τη δημοσιογράφο Φωτεινή Γεωργίου και τον τηλεοπτικό σταθμό ANT1.

Η «Αγία Ταβιθά», που αποτελεί το «στολίδι» της Ηλιούπολης, έγινε πλέον πιο λειτουργική και ασφαλής. Διαθέτει 20 κλίνες και φιλοξενούνται σήμερα ηλικιωμένοι που ναι μεν χρήζουν φροντίδας, αλλά μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν στις καθημερινές τους ανάγκες, είναι άνω των 60 ετών, με χαμηλά οικονομικά εισοδήματα και δεν μπορούν να στηριχθούν από το οικογενειακό/συγγενικό τους περιβάλλον.

Ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΚΑΦΑΔΗΛ κ. Κώστας Καλούδης δήλωσε: «Αρχικά θα ήθελα να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δήμαρχο Ηλιούπολης κ. Γιώργο Χατζηδάκη, που μου έδωσε την ευκαιρία να συνδράμω σε ένα τόσο μεγάλο και δύσκολο εγχείρημα, όπως αυτό της ολικής ανακαίνισης της Δημοτικής Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων “Αγ. Ταβιθά”. Διακαής πόθος του Δημάρχου ήταν να καταφέρουμε μέσα από την ανακαίνιση που μας επέβαλε η νομοθεσία περί Ιδρυμάτων-Γηροκομείων, η “Αγ. Ταβιθά” να “ξεφύγει” από την αίσθηση του “Ιδρύματος” και να μοιάζει περισσότερο με “Σπιτικό”. Έτσι λοιπόν, έχοντας συμμάχους, οι συνεργάτες μου και εγώ, τόσο την απεριόριστη εμπιστοσύνη του (Δημάρχου), όσο και την αμέριστη συμπαράσταση των μελών του ΔΣ του ΚΑΦΑΔΗΛ καταφέραμε να πετύχουμε ένα αποτέλεσμα που αντίστοιχο του (σε Ιδρύματα του είδους), δύσκολα κάποιος θα βρει και αυτό μας κάνει όλους τους Ηλιουπολίτες υπερήφανους».

O κ. Καλούδης τονίζει ότι: «Σήμερα, μπορούμε να μιλάμε για μία “ξενοδοχειακή” μονάδα φιλοξενίας, όπου τόσο οι παλαιότεροι ωφελούμενοι, όσο και αυτοί που θα μπουν το επόμενο διάστημα, φτάνοντας τον αριθμό 14, θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν ποιοτικά όσα χρόνια θα είναι μαζί μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέδραμαν (προσωπικό, Συλλόγους, Φορείς κ.λπ.) βοηθώντας στο να μπουν εκείνες οι… πινελιές που την έκαναν ακόμα πιο όμορφη και φιλόξενη».

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Γιώργος Χατζηδάκης ανέφερε: «Με την συνεχή μας προσπάθεια ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας. Έγινε πλήρης ανακαίνιση. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, καθώς ήδη οι ηλικιωμένοι χαίρονται το αποτέλεσμα».

Το ειδικευμένο προσωπικό της «Αγία Ταβιθά» (κοινωνική λειτουργός, ιατρός, νοσοκόμες κ.λπ.) εργάζεται κοντά στους ηλικιωμένους με αγάπη αλλά και ευσυνειδησία προσφέροντας τους βοήθεια, παρηγοριά, διεξόδους στα προβλήματά τους αλλά κυρίως αγάπη γιατί πρωτίστως πιστεύουν ότι αυτό έχουμε ανάγκη όλοι.

Υπενθυμίζεται ότι η δημοσιογράφος Φωτεινή Γεωργίου έκανε ειδικό αφιέρωμα, στην εκπομπή της, στη Μονάδα Φροντίδα Ηλικιωμένων «Αγία Ταβιθά» του Δήμου Ηλιούπολης, ξεναγήθηκε στους νέους χώρους, συνομίλησε με το προσωπικό και προβλήθηκε στις 14 Ιανουαρίου 2023 στον ΑΝΤ1.

Μπορείτε να το παρακολουθήσετε εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=qP460sy5M8c

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ


Ενημερώνουμε τους Δημότες και Κατοίκους της Ηλιούπολης ότι από την Δευτέρα 1η Ιουλίου 2024 και για όλη την θερινή περίοδο, δεν θα διεξάγονται τα δρομολόγια της Φοιτητικής λεωφορειακής γραμμής. Το Σεπτέμβριο θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση για την επαναλειτουργία της Φοιτητικής λεωφορειακής γραμμής.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x