Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι περιβαλλοντικές δράσεις του Δήμου Ηλιούπολης

Share on facebook
Facebook
Share on print
Εκτύπωση
Share on email
Email
Με πολλά χαμόγελα και περιβαλλοντική ευαισθησία, τα παιδιά πέρασαν τα μηνύματά τους, για μια πόλη με χρώμα και λουλούδια, στις δράσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Ηλιούπολης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

 

Το απόγευμα της Δευτέρας, 5 Ιουνίου 2023 στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής (Λεωφ. Κοτζιά 11) η συμμετοχή τόσο των παιδιών όσο και των γονιών τους ήταν συγκινητική, καθώς ξεπέρασαν τα 500 άτομα, ενώ η δράση αγκαλιάστηκε συνολικά από τους πολίτες.

Με μηνύματα για την προστασία του περιβάλλοντος, της πόλης μας, τα παιδιά φύτευσαν λουλούδια και φυτά και, υπό την καθοδήγηση εθελοντών του Δήμου, δημιούργησαν ειδικές κατασκευές όπως, π.χ. γλάστρα – ποδήλατο, όπου ομόρφυναν τον χώρο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μοιράστηκαν γλαστράκια, προσφέρθηκαν δωρεάν 150 παιδικά κράνη ποδηλάτου και δόθηκαν αναμνηστικά.

Γιορτάσαμε την φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, διοργανώνοντας διάφορες περιβαλλοντικές δράσεις. Σε μια τέτοια γιορτή, δεν θα μπορούσαν να μην είναι στο επίκεντρο τα παιδιά, τα οποία έμαθαν και ευαισθητοποιήθηκαν διασκεδάζοντας. Φύτευσαν, μα κυρίως έμαθαν την αξία της προστασίας του περιβάλλοντος. Είναι χρέος όλων μας να παραδώσουμε σε αυτά τα παιδιά έναν βιώσιμο πλανήτη.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους!

Εμπνευστής των δράσεων ήταν ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Παναγιώτης Κόκλας, ο οποίος συμμετείχε ενεργά μαζί με εργαζόμενους και εθελοντές της Υπηρεσίας Πρασίνου.

«Σκοπός μας είναι να καλλιεργήσουμε μαζί την αγάπη των παιδιών για το περιβάλλον και να τα ευαισθητοποιήσουμε στα θέματα προστασίας του, ώστε μεγαλώνοντας να δείχνουν τον σεβασμό που πρέπει στο περιβάλλον που τόσο πολύ το έχουμε ανάγκη όλοι μας», δήλωσε ο κ. Κόκλας.

Στο πλαίσιο του εορτασμού, ο Δήμος Ηλιούπολης συμμετείχε ενεργά με πολλές ακόμη δράσεις.

Αναλυτικά:

– Σωματείο «Παναγία Ευαγγελίστρια»
Δεντροφύτευση πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Φυτώριο (Εθνάρχου Μακαρίου & Αθηνοδώρου) με τη συμμετοχή ατόμων με αναπηρία, κυρίως στο φάσμα του αυτισμού, από το Σωματείο Αποκατάστασης και Ειδικής Αγωγής «Παναγία Ευαγγελίστρια».

Οι ωφελούμενοι φύτεψαν γεράνια γύρω από μια αιωνόβια ελιά στη διασταύρωση Βενιζέλου και Μακαρίου και το ευχαριστήθηκαν πολύ.

Παρευρέθηκαν και φύτεψαν, επίσης, ο Πρόεδρος του Σωματείου Δημήτριος Στεφανίδης και ο Διευθυντής Προγραμμάτων του Σωματείου κ. Χρήστος Λαζαρίδης.

– Koινωνική Υπηρεσία
Οι κυρίες της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας σε συνεργασία με την Υπηρεσία Πρασίνου έδωσαν χρώμα στον εργασιακό τους χώρο, φυτεύοντας αρωματικά φυτά και δέντρα. Επίσης, «μεταμόρφωσαν» τα παλιά ελαστικά αυτοκινήτων σε πολύχρωμες πρωτότυπες γλάστρες.

– 4ο Δημοτικό Σχολείο
Δεντροφύτευση έκαναν και οι μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Ηλιούπολης και υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση των δασκάλων και του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, στο πάρκο που έχουν «υιοθετήσει» επί της οδού Τροίας.

– 12ο Νηπιαγωγείο
Με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Πρασίνου πραγματοποιήθηκε, επίσης, δεντροφύτευση στον αύλειο χώρο του Νηπιαγωγείου, από τους μικρούς μαθητές με την καθοδήγηση των δασκάλων τους, εργαζόμενων και εθελοντών του Δήμου. Ο χώρος πρασίνισε και ομόρφυνε ακόμη περισσότερο, χαρίζοντας πολλά χαμόγελα σε όλους.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ


Ενημερώνουμε τους Δημότες και Κατοίκους της Ηλιούπολης ότι από την Δευτέρα 1η Ιουλίου 2024 και για όλη την θερινή περίοδο, δεν θα διεξάγονται τα δρομολόγια της Φοιτητικής λεωφορειακής γραμμής. Το Σεπτέμβριο θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση για την επαναλειτουργία της Φοιτητικής λεωφορειακής γραμμής.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x