1η ΗΜΕΡΑ ΑΚΡΑΙΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

Share on facebook
Facebook
Share on print
Εκτύπωση
Share on email
Email

Ενημερώνουμε τους Δημότες και Κατοίκους της Ηλιούπολης ότι ο δείκτης επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι στο “5” και τόσο το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας όσο και ο Δήμος Ηλιούπολης στο σύνολό του, βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπιστούν όσο το δυνατόν αμεσότερα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Πιο συγκεκριμένα, τα διαθέσιμα πυροσβεστικά οχήματα του Δήμου, είναι στελεχωμένα με έμπειρα και πιστοποιημένα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης Ηλιούπολης, (Ε.Ο.Δ.Π.Η) τα οποία περιπολούν το βουνό μας και συνδράμουν άμεσα σε τυχόν συμβάντα σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα..

Ακόμη, υπενθυμίζουμε ότι σε κατάσταση συναγερμού, απαγορεύεται η είσοδος σε άλση αλλά και στον ορεινό όγκο του Υμηττού.

Εθελοντές του δήμου, θα περιπολούν στα άλση και τα πάρκα για να ενημερώνουν τον κόσμο αλλά και οι υπάλληλοι του δήμου που έχουν τοποθετηθεί στα εν λόγω σημεία, θα είναι σε εγρήγορση να ειδοποιήσουν τους αρμόδιους σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Συστήνουμε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως:

την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199, 

ή το 15377 

ή στην ΕΟΔΠΗ 2109930273

(σε επείγουσες περιπτώσεις στο 6972775934)

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ


Ενημερώνουμε τους Δημότες και Κατοίκους της Ηλιούπολης ότι από την Δευτέρα 1η Ιουλίου 2024 και για όλη την θερινή περίοδο, δεν θα διεξάγονται τα δρομολόγια της Φοιτητικής λεωφορειακής γραμμής. Το Σεπτέμβριο θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση για την επαναλειτουργία της Φοιτητικής λεωφορειακής γραμμής.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x