Δημοτική Επιτροπή Ισότητας

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

Δήμος Ηλιούπολης

Δημοτική Επιτροπή Ισότητας

Lorem ipsum dolor sit amet, conetur adiping elit Lorem ipsum dolor sit amet, cons ectetur adipiscing elit Lorem ipsum dolor sit altmet, conse ctetur adipiscing elit aloma lomiur off silder tolos. Lorem ipsum dolor sitlor amet, conetur adiping elit Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Συγκρότηση Επιτροπής

Συγκροτήθηκε στις 12-7-2024 σε σώμα η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Ηλιούπολης, με την εξής σύνθεση, σύμφωνα με τις υπ’ αριθμ. 44/2024 και 103/2024 Αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης:

Τακτικά Μέλη

  • Αρδαβάνη Μαρία (Πρόεδρος)
  • Σερέτη Χριστίνα (Δημοτική Σύμβουλος Παρατάξεων)
  • Νίκου Βασιλική (Υπάλληλος Δήμου)
  • Δελλή Αικατερίνη (Ένωση Συλλόγων Γονέων Ηλ/λης) 
  • Τσικούρη  Ελένη (Ένωση Εμπορικού Συλλόγου Ηλ/λης)
  • Μουχασίρη Χάϊδω (Ένωση Γυναικών Ελλάδος- Παράρτημα Ηλ/λης)
  • Δουζένη Χρύσα (Εμπειρογνώμων πόλης)
  • Γεωργάκης Ευάγγελος (Εμπειρογνώμων πόλης)

Αναπληρωματικά Μέλη

  • Βλάχου Σοφία (Δημοτική Σύμβουλος Παρατάξεων)
  • Αντζινάς Ιωάννης (Δημοτικός Σύμβουλος Παρατάξεων)
  • Σαπουντζή Χριστίνα (Υπάλληλος Δήμου)
  • Μπαλάσκας Ευάγγελος (Ένωση Συλλόγων Γονέων Ηλ/λης)
  • Βλάχου Πολυξένη (Ένωση Εμπορικού Συλλόγου Ηλ/λης)
  • Χαντζή – Πανοσιάν Μαρία (Ένωση Γυναικών Ελλάδος)
  • Τσιμπούρη Νίκη (Εμπειρογνώμων πόλης)
  • Τσαχαλίδης Αντώνιος (Εμπειρογνώμων πόλης)

Κατά την αρχική συνεδρίαση, πέραν της συγκρότησης σε σώμα και της ψήφισης Κανονισμού Λειτουργίας της Επιτροπής, ο οποίος εγκρίθηκε με την υπ’ αριθμ. 186/2024 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καθορίσθηκε η στοχοθεσία του οργάνου, για την:

1. Εφαρμογή, κατά το μέγιστο δυνατό βαθμό, την Ευρωπαϊκής Χάρτας για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες, από τη Δήμο Ηλιούπολης.

2. Δημιουργία επίσημης σελίδας της Επιτροπής, στην ιστοσελίδα του Δήμου, με τα στοιχεία των μελών και τα στοιχεία επικοινωνίας με το αρμόδιο Τμήμα του Δήμου (τηλέφωνο και email επικοινωνίας), αλλά και την ανάρτηση των Πρακτικών της Επιτροπής και του ενημερωτικού υλικού, το οποίο αφορά τα θέματα αρμοδιότητας της Επιτροπής.

3. Ορισμό Διαχειριστή των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης της Επιτροπής και ειδικότερα, της υφιστάμενης σελίδας της Επιτροπής στο Facebook, η οποία οφείλει να ανασυσταθεί, προς το σκοπό της κοινοποίησης των σκοπών και του έργου της Επιτροπής, δια παντός προσφόρου μέσου, μέσω της χρήσης της τεχνολογίας.

4. Σε εκτέλεση της εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Χάρτας για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες, την εκπόνηση Τοπικού Σχεδίου Δράσης για την Ισότητα των Φύλων στο Δήμο Ηλιούποληςδιαστήματος 2024 έως 2028, με τους εξής βασικούς άξονες:

Α. Πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, για την προστασία των γυναικών από την άσκηση κάθε μορφής βίας, ευαισθητοποίηση των φορέων και των πολιτών.

Β. Ισότιμη συμμετοχή των γυναικών σε θέσεις λήψης αποφάσεων / ηγετικούς ρόλους με σκοπό την ενεργοποίηση των γυναικών και των κοριτσιών, για τη συμμετοχή τους στα κοινά και την προετοιμασία κάλυψης θέσεων ευθύνης.

Γ. Ισότιμη συμμετοχή των γυναικών στην αγορά εργασίας, για την ενίσχυση της γυναικείας εργασίας και επιχειρηματικότητας και την εναρμόνιση της επαγγελματικής και της προσωπικής ζωής.

Δ. Ενσωμάτωση της διάστασης του φύλου σε τομεακές πολιτικές, προκειμένου να αναδειχθούν τα οφέλη της για όλους τους εμπλεκόμενους, την κοινωνία, την οικονομία και την ανάπτυξη.

Τέλος, η Επιτροπή, σύσσωμη, εκδηλώνει ομόφωνα την πρόθεσή της να εργαστεί, με όλες της τις δυνάμεις, προς το σκοπό της εμπέδωσης της ουσιαστικής ισότητας, σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας και της οικογενειακής, κοινωνικής, επαγγελματικής και οικονομικής ζωής, αλλά και στον πολιτικό βίο, με ίση πρόσβαση στον δημόσιο λόγο και στη διεκδίκηση αξιωμάτων και θέσεων ευθύνης, με σκοπό το κοινό καλό. Εντός, δε, των ορίων του θεσμικού της ρόλου, καταδικάζει εν γένει, απερίφραστα, την οποιαδήποτε εκδήλωση περιστατικών έμφυλης βίας, σεξισμού και προσπάθειας φίμωσης στο δημόσιο λόγο, από οπουδήποτε και αν προέρχεται και οποιοδήποτε πρόσωπο και αν αφορά.

Mπορείτε να επικοινωνείτε για τα θέματα ισότητας με το αρμόδιο τμήμα Παιδείας και Εθελοντισμού για θέματα Ισότητας στο depis@ilioupoli.gr

Στην περίπτωση που βρίσκεστε σε κίνδυνο επικοινωνήστε άμεσα με το 100 ή το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας Αλίμου Τηλ: 210 98 22 461, Διεύθυνση: Κιλκίς 50, Άλιμος. Επίσης με την τηλεφωνική γραμμή SOS 15900, πανελλαδικής εμβέλειας, 24ωρης λειτουργίας 365 μέρες το χρόνο.