ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Share on facebook
Facebook
Share on print
Εκτύπωση
Share on email
Email

Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες, η 8η Μαρτίου είναι μια ξεχωριστή ημέρα.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας αποτελεί μια υπενθύμιση και μια ευκαιρία αφύπνισης όλων όσων αδικήθηκαν στο πέρασμα τον χρόνων από στερεοτυπικές κοινωνικές πεποιθήσεις.

Υπενθύμιση πως πρέπει να συνεχιστεί ο αγώνας, απέναντι σε όσα και σε όσους στερούν από τις γυναίκες την ισότητα και τις ευκαιρίες που δικαιούνται.

Παρότι σημειώνονται σημαντικά βήματα τα τελευταία χρόνια, δυστυχώς απέχουμε πολύ ακόμα από να μιλήσουμε με υπερηφάνεια για ένα κόσμο όπου οι γυναίκες και οι άνδρες συμμετέχουν με την ίδια αναγνώριση και αξία στην εργασία, στην πολιτική και σε κάθε κοινωνικό τομέα δράσης.

Στην Ελλάδα, απέχουμε ακόμα περισσότερο από την επίτευξη της φυλετικής ισότητας καθώς, σύμφωνα με τον σχετικό δείκτη η χώρα μας και το 2020 κατατάσσεται στην τελευταία θέση των κρατών-μελών της Ε.Ε. και οφείλουμε με ειλικρίνεια να παραδεχθούμε την ευθύνη μας για αυτή την πραγματικότητα.

Αναλαμβάνοντας την ευθύνη που μου αναλογεί, σας καλώ να δράσουμε από κοινού και να γκρεμίσουμε οριστικά τις όποιες προκαταλήψεις, σεβόμενοι κάθε συνάνθρωπο μας και την διαφορετικότητα του.

Τέλος, θα ήθελα ως πατέρας να απευθυνθώ ειδικότερα προς τους γονείς και να τους παροτρύνω να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας με νέα ήθη και αξίες.

Να καλλιεργήσουμε στα παιδιά μας εκείνη την παιδεία που θα τους επιτρέψει σύντομα να οικοδομήσουν ένα καλύτερο κόσμο από αυτόν που τους παραδίδουμε.

Όλοι μαζί για ένα κόσμο πιο δίκαιο και ίσο για όλους.

 

Γιώργος Χατζηδάκης

Δήμαρχος Ηλιούπολης

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ


Ενημερώνουμε τους Δημότες και Κατοίκους της Ηλιούπολης ότι από την Δευτέρα 1η Ιουλίου 2024 και για όλη την θερινή περίοδο, δεν θα διεξάγονται τα δρομολόγια της Φοιτητικής λεωφορειακής γραμμής. Το Σεπτέμβριο θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση για την επαναλειτουργία της Φοιτητικής λεωφορειακής γραμμής.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x