ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Share on facebook
Facebook
Share on print
Εκτύπωση
Share on email
Email

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης γιορτάζει τις Απόκριες με τον πιο δημιουργικό τρόπο, διοργανώνοντας πρωτότυπα εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους.

 

«Καρναβαλικές δημιουργίες με decoupage και μικτές τεχνικές»:

 

Η εθελόντρια Σοφία Δημοπούλου, ιδιοκτήτρια του εικαστικού χώρου και καταστήματος “VoyageinArt”, μας αποκαλύπτει,σε τρεις συναντήσεις, τα μυστικά της τέχνης του decoupage. Το decoupage είναι η τέχνη του στολισμού επιφανειών με κομμάτια φινιρισμένων χαρτιών που, σε συνδυασμό με την αρμονική ζωγραφική παρέμβαση, συνθέτουν ένα εικαστικό αποτέλεσμα. Με έμπνευση τις Απόκριες, θα μάθουμε πώς να μεταμορφώνουμε απλά υλικά και χρηστικά αντικείμενα, σε εντυπωσιακές και μοναδικές δημιουργίες:

 

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, από τις 11.00 έως τις 13.00

Κατασκευή μπιζουτιέρας με θέμα «Βενετσιάνικο καρναβάλι».

Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου,από τις 11.00 έως τις 13.00

Κατασκευή βενετσιάνικης μάσκας.

Δευτέρα 7 Μαρτίου, από τις 11.00 έως τις 13.00

Κατασκευή χάρτινου καπέλου ταχυδακτυλουργού.

 

Το εργαστήριο απευθύνεται σε ενήλικες. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να διαθέτουν τα απαιτούμενα για κάθε συνάντηση υλικά.

 

«Μάσκες &δαχτυλόκουκλες»

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου, από τις 17.30 έως τις 19.30

 

Με εμψυχώτριες την εικαστικό, Θεανώ Χριστοπούλου και τη μουσικό, Βαρβάρα Κουτίβα, δημιουργούμε μάσκες από ζωγραφικά μοτίβα και  δαχτυλόκουκλες από χαρτί,με ήρωες του StarWarsή με τα αγαπημένα μας ζωάκια. Ο DarthVader και ο Yoda ζωντανεύουν στα χέρια μας, ενώ δίνουμε ζωή και χρώμα σε μαγικούς ασπρόμαυρους κόσμους για να μεταμορφωθούμε σε παράξενα πλάσματα

Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά από 6 έως και 12 ετών.

 

«Οι περιπέτειες ενός κλόουν»

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου,  από τις 17.30 έως τις 19.00

Η εθελόντρια νηπιαγωγός, Μαρία Τότολου, προσκαλεί παιδιά από 4 έως 6 ετών, μαζί με τους γονείς τους, σ’ ένα διασκεδαστικό ταξίδι,  παρέα με το παραμύθι «Ο Κλόουν» του Γιώργου Μαρίνου (εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή).Θα διαβάσουμε, θα μεταμφιεστούμε σε κλόουν και θα παίξουμε αστεία παιχνίδια. Στην εμψύχωση θα βοηθήσει η εθελόντρια νηπιαγωγός, Μαρία Ζηνέλη.

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις είναι δωρεάν. Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να διασφαλίσουν τη συμμετοχή τους με τηλεφωνική κράτηση, στο τηλ. 210 9948344, καθημερινά από τις 10 π.μ. έως 12 το μεσημέρι. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας και θα προηγηθούν οι κάτοικοι Ηλιούπολης.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ


Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενημερώνουμε τους Δημότες και Κατοίκους της Ηλιούπολης ότι αποκαταστάθηκε η βλάβη της γραμμής 2 της Δημοτικής Συγκοινωνίας και από τη Δευτέρα 20 Μαίου 2024 τα δρομολόγια της Γραμμής θα διεξαχθούν κανονικά.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x