ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΛΥΤΡΑ

Share on facebook
Facebook
Share on print
Εκτύπωση
Share on email
Email

Ιδιαίτερα σεμνή αλλά με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Ηλιούπολης για να τιμηθεί η επιστημονική, κοινωνική και αυτοδιοικητική προσφορά του πρώην Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστα Λύτρα.

 

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη, μετά από επιθυμία της οικογένειας στην ενημέρωση των συμπολιτών μας, για τις μεταμοσχεύσεις μυελού των οστών και την καταγραφή εθελοντών – δοτών.

Η επιτυχία της εκδήλωσης ήταν πως δέκα πέντε (15) συμπολίτες μας σε πρώτη φάση καταγράφηκαν ως εθελοντές δότες.

ekdilwsh

Την έναρξη της εκδήλωσης, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Βασίλης Βαλασόπουλος, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο ήθος του επιστήμονα και ανθρώπου Κώστα Λύτρα και την παραδειγματική του διαδρομή στον πολιτικό στίβο, που την χαρακτήρισε η σεμνότητα και η εντιμότητά του.

Επίσης στην προσωπικότητα, τον χαρακτήρα και την προσφορά στην επιστήμη του και στην πόλη του, αναφέρθηκαν οι:

• κ. Χαράλαμπος Κυραϊλίδης, καθηγητής Ιστορίας – Αρχαιολογίας, Διευθυντής της «Σύγχρονης Παιδείας» και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ελληνικών Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων,

• κ. Βαρβάρα Σταματοπούλου, εκ μέρους των αποφοίτων συμμαθητών του από το Γυμνάσιο της Ηλιούπολης το 1965,

• κ. Κώστας Σεφτελής, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης που παρουσίασε και την εκδήλωση.

Εκ μέρους της οικογένειας ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους, τους ομιλητές, καθώς και το Δήμο Ηλιούπολης, ο αδελφός του εκλιπόντος, κ. Σωτήρης Λύτρας, πανεπιστημιακός καθηγητής Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και τ. Γενικός Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου.

Κεντρική ομιλήτρια ήταν η Αιματολόγος κ. Μαρία Παγώνη, Διευθύντρια στην Αιματολογική Κλινική και στη Μονάδα Μεταμόσχευσης μυελού των οστών στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και Πρόεδρος της Επιτροπής Εθελοντισμού της Αιματολογικής Εταιρίας.

Η κ. Παγώνη με αναλυτική και παράλληλα απόλυτα κατανοητή παρουσίαση, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα εμπλουτισμού της Ελληνικής Τράπεζας εθελοντών δοτών μυελού των οστών και ήταν σημαντική η συμβολή της στην επιτόπια καταγραφή 15 εθελοντών δοτών.

Όπως ήδη έχει αποφασισθεί, η 51η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Μαΐου θα είναι προς τιμή του Κώστα Λύτρα και θα συνεχισθεί και εκεί η καταγραφή  εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ


Ενημερώνουμε τους Δημότες και κατοίκους ότι προσωρινά λόγω έκτακτης βλάβης του λεωφορείου δε θα διεξάγονται τα προγραμματισμένα δρομολόγια της Δημοτικής Συγκοινωνίας. Θα προκύψει νεότερη ανακοίνωση για τη διόρθωση της βλάβης αμέσως μόλις υπάρξει ολοκληρωμένη εικόνα.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x