ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

Share on facebook
Facebook
Share on print
Εκτύπωση
Share on email
Email

Την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου οι βιβλιόφιλοι της Ηλιούπολης γιόρτασαν την έναρξη λειτουργίας της Ανταλλακτικής Βιβλιοθήκης, που  δώρισε στον «Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.-Γρηγόρης Γρηγορίου» η Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.

 

Ο Δήμαρχος, Βασίλης Βαλασόπουλος,  άνοιξε την εκδήλωση ευχαριστώντας  τους παρευρισκόμενους και καλώντας τους  να τη στηρίξουν, ώστε η  Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη να γίνει ακόμα ένα μέσο ελεύθερης διακίνησης των βιβλίων και της γνώσης ευρύτερα.  Στη συνέχεια, η συγγραφέας Πέρσα Κουμούτση καλωσόρισε αυτή την προσπάθεια του Δήμου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του «Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.-Γρηγόρης Γρηγορίου» Θεμιστοκλής Γιαννόπουλος,  ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Σεφτελής, ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Χρήστος Καλλαρύτης, η Πρόεδρος του «Κ.Α.Φ.Α.Δ.ΗΛ. – Παύλος Πεντάρης» Δήμητρα Κορμά και βέβαια οι εθελόντριες από τον  Όμιλο Φίλων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, οι πιο σταθεροί υποστηρικτές του έργου της.

Κοντά μας ήταν και ο κατασκευαστής της Ανταλλακτικής Βιβλιοθήκης, Στράτος Σκριμιζέας, ο οποίος υποσχέθηκε να είναι στο πλευρό μας σε κάθε ανάλογη πρωτοβουλία.

Η Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη, η οποία βρίσκεται έξω από το Δημαρχείο, είναι δημιουργία των αρχιτεκτόνων Ειρήνης-Αιμιλίας Ιωαννίδου και Ελευθέριου Αμπατζή και είναι πολύ απλή στη χρήση της: είναι ανοιχτή 24 ώρες το εικοσιτετράωρο & 7 ημέρες την εβδομάδα και είναι ένα σημείο ανταλλαγής βιβλίων. Δεν αγοράζεις. Δεν πουλάς.

Φέρνεις ένα βιβλίο που θέλεις να ανταλλάξεις. Βρίσκεις  σε ένα από τα ραφάκια το αυτοκόλλητο «αντάλλαξέ το / swap it» και το κόλλας στη ράχη του βιβλίου σου. Στο εξής, όπου κι αν αυτό «ταξιδέψει», θα φέρει την ταυτότητά του! Στη συνέχεια επιλέγεις το βιβλίο που θέλεις να διαβάσεις και το παίρνεις. Δεν χρειάζεται να το επιστρέψεις.

Η λειτουργία της Ανταλλακτικής Βιβλιοθήκης στηρίζεται αποκλειστικά στη συνεισφορά όλων!

 

Γραφείο Τύπου

Δήμου Ηλιούπολης

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ


Ενημερώνουμε τους Δημότες και κατοίκους ότι προσωρινά λόγω έκτακτης βλάβης του λεωφορείου δε θα διεξάγονται τα προγραμματισμένα δρομολόγια της Δημοτικής Συγκοινωνίας. Θα προκύψει νεότερη ανακοίνωση για τη διόρθωση της βλάβης αμέσως μόλις υπάρξει ολοκληρωμένη εικόνα.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x