ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΚΔΑΠ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Share on facebook
Facebook
Share on print
Εκτύπωση
Share on email
Email

Ο Δήμος Ηλιούπολης, σε συνεργασία με τον μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Κ.Ε.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΈΔΡΑ», ίδρυσε το 2011 και λειτουργεί έως σήμερα το Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο «ΠΝΟΗ» Ηλιούπολης…

Ο Δήμος Ηλιούπολης, σε συνεργασία με τον μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Κ.Ε.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΈΔΡΑ», ίδρυσε το 2011 και λειτουργεί έως σήμερα το Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο «ΠΝΟΗ» Ηλιούπολης, με την παροχή υπηρεσιών στην παρέμβαση, αξιολόγηση, αποκατάσταση παιδιών νηπιακής και σχολικής ηλικίας (3-17 ετών) και τις οικογένειες τους, που αντιμετωπίζουν διαταραχές λόγου, ορθογραφημένης γραφής και ανάγνωσης, ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας καθώς και σχολικής προσαρμογής.
Το πρόγραμμα διεξάγεται με την υποστήριξη επαγγελματιών ψυχικής υγείας και δεν επιφέρει οικονομική επιβάρυνση στους γονείς, αφού το κόστος καλύπτεται από τα ασφαλιστικά ταμεία.
Σε συνέχεια της επιτυχούς λειτουργίας της δομής αυτής, με κριτήρια την επίτευξη των κοινωνικών στόχων που έθεσε ο Δήμος Ηλιούπολης και την επικοδομητική συνεργασία με την Κ.Ε.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ», κρίθηκε απαραίτητη η επέκταση αυτής μέσω της δημιουργίας ΚΔΑΠΜΕΑ (Κέντρο Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία), Κέντρου Διημέρευσης (άτομα ανεξαρτήτου ηλικίας) καθώς και Κέντρου Πρώιμης Παρέμβασης Προσχολικής Ηλικίας (2-6 ετών).
Στόχος της επέκτασης η εξυπηρέτηση μεγαλύτερου αριθμού παιδιών που ανήκουν στις διαγνωστικές κατηγορίες της νοητικής υστέρησης , των κινητικών δυσκολιών και των αναπτυξιακών προβλημάτων, παρέχοντας υπηρεσίες θεραπευτικής αγωγής, παιδαγωγικής υποστήριξης και φιλοξενίας, μέσω ολιστικής επιστημονικής προσέγγισης στη θεραπεία των παιδιών αλλά και στην εκπαίδευση της οικογένειας και την εμπλοκή της στη θεραπευτική διαδικασία.
Για τους σκοπούς αυτούς το πρόγραμμα υποστηρίζεται από διεπιστημονική πολυκλαδική ομάδα, που απαρτίζεται από λογοθεραπεύτρια, εργοθεραπευτή, ψυχολόγο, ειδική παιδαγωγό, καθηγήτρια ειδικής φυσικής αγωγής και ψυχίατρο.
Διενεργείται σε χώρο που διέθεσε ο Δήμος Ηλιούπολης (Ηρ. Κωνσταντοπούλου και Θ. Λουκίδου), με την κατάλληλη διαμόρφωση και την απαιτούμενη υποδομή για την ασφαλή και αποτελεσματική εξυπηρέτηση των ωφελούμενων παιδιών και των οικογενειών τους.
Οι υπηρεσίες παρέχονται με την οικονομική κάλυψη των ασφαλιστικών ταμείων, ενώ ο Δήμος καλύπτει το κόστος θεραπειών άπορων, ανασφάλιστων και όσων δεν καλύπτονται από ασφαλιστικό φορέα παιδιών.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ


Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενημερώνουμε τους Δημότες και Κατοίκους της Ηλιούπολης ότι αποκαταστάθηκε η βλάβη της γραμμής 2 της Δημοτικής Συγκοινωνίας και από τη Δευτέρα 20 Μαίου 2024 τα δρομολόγια της Γραμμής θα διεξαχθούν κανονικά.