ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΑ 53 ΧΡΟΝΙΑ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ!

Share on facebook
Facebook
Share on print
Εκτύπωση
Share on email
Email

Τα Σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηλιούπολης συμμετέχουν στις εκδηλώσεις  του εορτασμού των 53 χρόνων από την ίδρυση του Δήμου μας με θέμα την ανάδειξη της Τοπικής Ιστορίας .

Το Σάββατο 23 Απριλίου, στις 10.00 πμ,  στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης (Μαρίνου Αντύπα 134 & Σοφοκλή Βενιζέλου 100) το 1ο και 2ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης θα πραγματοποιήσει εκδήλωση με θέμα «Νοιάζομαι για την Πόλη μου και μαθαίνω γι’ γι’ αυτήν».

Συγκεκριμένα, θα παρουσιαστεί από τους μαθητές η Ιστορία της Ηλιούπολης από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Αναλυτικότερα, οι μαθητές θα παρουσιάσουν συνεντεύξεις, ιστορικά στοιχεία και μαρτυρίες ενώ παράλληλα θα εκθέσουν τις καλλιτεχνικές τους δημιουργίες που αφορούν την Ηλιούπολη.

Ειδικότερα, το 1ο Γυμνάσιο θα επικεντρωθεί στην Εκπαίδευση και στην Παιδεία της Ηλιούπολης από το πρώτο μισό του 20ου αιώνα μέχρι σήμερα. Σκοπός είναι η αυτενέργεια των μαθητών και η επαφή τους με την Τοπική Ιστορία της Ηλιούπολης. Εύλογα, γίνεται αντιληπτό πως η συγκεκριμένη εκδήλωση θα αποτελέσει την αφετηρία για τη δημιουργία ενός θεσμού που θα αφορά την Ιστορία της Πόλης μας μέσα από τα «μάτια» της νεολαίας.

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος

στα θέματα Νεολαίας

Στάθης Α. Ψυρρόπουλος

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ


1. Από την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 θα επαναλειτουργεί κανονικά η φοιτητική λεωφορειακή γραμμή μετά από αποκατάσταση της ηλεκτρολογικής βλάβης που είχε εντοπιστεί μετά από έλεγχο. 

2. Επαναλειτουργεί η γραμμή 3 της Δημοτικής Συγκοινωνίας μετά από τουλάχιστον 5 χρόνια

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x