ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

Share on facebook
Facebook
Share on print
Εκτύπωση
Share on email
Email

Στην Ηλιούπολη εγκαινιάστηκε μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις φωτογραφίας που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα, παρουσία του Υπουργού Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων, κ. Χρήστου Σπίρτζη.

Η έκθεση φωτογραφιών για τις καταστροφές και τα εγκλήματα των Ναζί στην Ελλάδα με τον τίτλο «ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ – Μια εικόνα χίλιες λέξεις».

Πλήθος Ηλιουπολιτών είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά, μοναδικό φωτογραφικό υλικό των καταστροφών, της θλίψης και της δυστυχίας που έγραψε στην ιστορία, η μισαλλοδοξία του Ναζισμού και του Φασισμού και να συνειδητοποιήσουν την σημασία που έχει η προσπάθεια που πρέπει να καταβάλουμε όλοι μας για να μην ζήσουμε ποτέ πια τέτοιες ημέρες και να μην ξαναδούμε τέτοιες εικόνες.

Η έκθεση, κατά κοινή ομολογία, είναι μοναδική σε ποιότητα, μέγεθος και σημασία και γι’ αυτό ο Υπουργός κ. Σπίρτζης , υπό τη αιγίδα του Υπουργείου του οποίου δημιουργήθηκε, ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Δήμο Ηλιούπολης για την διοργάνωση μιλώντας για το νόημα της εκδήλωσης.

Ο Υπουργός είπε ότι η έκθεση είναι σήμερα επίκαιρη όσο ποτέ καθώς στην κοινωνία μας και σε όλη την Ευρώπη βλέπουμε να αναβιώνουν ιδεολογίες που προκάλεσαν αυτές τις θηριωδίες και θα πρέπει όλοι να βρισκόμαστε σε εγρήγορση αποτροπής και απομόνωσή τους.

Ο κ. Σπίρτζης στην ομιλία του δεν παρέλειψε όμως να αναφερθεί και γενικότερα στα θέματα της Ηλιούπολης που όπως σημείωσε γνωρίζει πολύ καλά, καθώς έχει ολοκληρωμένη ενημέρωση και έκανε την διαπίστωση ότι ειδικά στο θέμα των συγκοινωνιών και της οδικής ασφάλειας είναι μια πόλη αδικημένη.

Σημαντικό σημείο της ομιλίας του αποτέλεσε η επιβεβαίωση της ένταξης της Υπόγειας Σήραγγας ως συνέχεια της Δυτικής Περιφερειακής Υμηττού στο πακέτο Γιούνκερ και η εκκίνηση των διαδικασιών για την κατασκευή του έργου. Μια επιβεβαίωση που πέρασε ευχάριστα τους παρευρισκόμενους από τις εικόνες των καταστροφών, στην νέα πραγματικότητα της δημιουργίας.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε στον προγραμματισμό ενός συνολικού πακέτου παρεμβάσεων που ετοιμάζεται στην περιοχή με σκοπό την δημιουργία πιο φιλικών και ασφαλών γειτονιών και την καλύτερη κυκλοφορία με πεζογέφυρες, δρόμους ήπιας κυκλοφορίας κλπ.

Η έκθεση συνεχίζεται και σήμερα, μέχρι αργά το βράδυ και αποτελεί ορόσημο για την πολιτική δραστηριότητα της τοπικής μας κοινωνίας, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για τα σχολεία που την επισκέφτηκαν προκαλώντας το αντανακλαστικό της αφύπνισης στους μαθητές.

Έτσι, ο Δήμος Ηλιούπολης συνεχίζει την προσπάθεια του για την ανάπτυξη της κοινωνικής συνείδησης και την εμπέδωση της δημοκρατίας και της ειρηνικής συμβίωσης των πολιτών και των λαών, ως εργαλεία ανάπτυξης και ευημερίας, καταδικάζοντας στο παρελθόν την μισαλλοδοξία και την εχθρότητα, αλλά ποτέ στην λήθη.

Η ιστορία μας πρέπει να αναβιώνει συνεχώς και να αποτελεί οδηγό και φανοστάτη του μέλλοντος μας.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ


Σήμερα Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 η Δημοτική Συγκοινωνία και η Φοιτητική Λεωφορειακή γραμμή του Πανεπιστημίου επαναλειτουργούν κανονικά μετά τη λήξη της 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας που είχε προκηρύξει η Γ.Σ.Ε.Ε.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x