ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ -“ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΗΠΙΑ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ”

Share on facebook
Facebook
Share on print
Εκτύπωση
Share on email
Email

Ο Τομέας Ψυχολογικής Υποστήριξης του Δήμου Ηλιούπολης επιδιώκοντας να προσφέρει ψυχολογικές υπηρεσίες όχι μόνο θεραπευτικά αλλά και προληπτικά διενέργησε για τέταρτο συνεχόμενο έτος ομιλία με τίτλο «Μετάβαση στο Δημοτικό για νήπια και γονείς».

Η ομιλία έλαβε χώρα σε κατά τόπους νηπιαγωγεία με τη συνδρομή των νηπιαγωγών.

Η ομιλία αποτελείτο από δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος παρουσιάστηκαν βασικές αναπτυξιακές δεξιότητες που κατακτούνται με το πέρας της νηπιακής ηλικίας. Στοδεύτερο μέρος έγινε προσπάθεια να σκιαγραφηθούν και να συζητηθούν οι ψυχικέςδιαπραγματεύσεις που ανακινεί μια περίοδος μετάβασης τόσο στα νήπια όσο και στους ενήλικες.

Στόχος των ομιλιών ήταν η πληροφόρηση, η επικοινωνία αλλά και η εμψύχωση τωνενηλίκων για την καλύτερη δυνατή μετάβαση των παιδιών στο δημοτικό σχολείο.

Στα πλαίσια του Δήμου και σε συνέχεια της ομιλίας προσφέρονται συναντήσειςεξατομικευμένης συμβουλευτικής για μια ολοκληρωμένη παρέμβαση στην προώθηση της ψυχικής υγείας των ενδιαφερόμενων δημοτών.

Τέλος χρειάζεται να τονισθεί πως πρωτοβουλίες σαν τη παρούσα αυξάνουν τη συνεκτικότητα μεταξύ των θεσμών της οικογένειας, του σχολείου και του Δήμου γεγονός που αποτελεί έναν επιπρόσθετο λόγο ώστε να καθιερωθούν και να καταστούν προσβάσιμες από όλους τους ενδιαφερόμενους γονείς.

 

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΥΗΣ & ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ


Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενημερώνουμε τους Δημότες και Κατοίκους της Ηλιούπολης ότι αποκαταστάθηκε η βλάβη της γραμμής 2 της Δημοτικής Συγκοινωνίας και από τη Δευτέρα 20 Μαίου 2024 τα δρομολόγια της Γραμμής θα διεξαχθούν κανονικά.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x