ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ Η ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Share on facebook
Facebook
Share on print
Εκτύπωση
Share on email
Email

Καθοριστικό θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου στις 27/4/17, αφού σ’ αυτό πάρθηκαν αποφάσεις που θα αλλάξουν την ζωή στην Ηλιούπολη.

Με εισήγηση της Δημοτικής Αρχής επιλέχθηκε το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ως Χρηματοδοτικό Ίδρυμα για τη λήψη δανείου 3.000.000 € για τον ηλεκτροφωτισμό της πόλης μας.

Είναι η έναρξη της διαδικασίας που θα αλλάξει τα δεδομένα στην ασφάλεια και την λειτουργικότητα της Ηλιούπολης και θα επιφέρει μια πολύ μεγάλη μείωση του κόστους με την εγκατάσταση του Έξυπνου Φωτισμού.

Με απόφαση του Δ.Σ. επίσης ξεκινά για πρώτη φορά στην πόλη μας, η υλοποίηση ΚΔΑΠ (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης) για τα παιδιά μας στα σχολικά συγκροτήματα. (2ο ,12ο, 13 ο και 21ο Δημοτικά Σχολεία). Μια απόφαση που θα εξυπηρετήσει τον εργαζόμενο γονέα και θα οδηγήσει στην έγκαιρη κοινωνικοποίηση και διάπλαση των παιδιών μας.

Ξεκινάει η σταδιακή αντικατάσταση όλων των λαμπτήρων των σχολείων μας με λαμπτήρες LED – εξοικονόμησης ενέργειας – και παράλληλα αντικαθίστανται σε όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια οι πίνακες με υαλοπίνακες.

Πάρθηκαν και οι τελικές αποφάσεις για την συγκρότηση του Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ηλιούπολης και μέσα στον Μάιο θα γίνουν τα εγκαίνιά του, ανοίγοντας μια νέα σελίδα σε ένα σύγχρονο δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης που λαμβάνει την δομή ολικής ποιότητας.

Στο ίδιο Δημοτικό Συμβούλιο εγκρίθηκε και μια σειρά μελετών που θα συνεχίσουν το μεγάλο έργο ανάπλασης της πόλης, δημιουργίας ασφαλούς και λειτουργικού οδικού δικτύου, καθιέρωσης όρων βιώσιμης κινητικότητας στην κατεύθυνση της ασφαλούς γειτονιάς και βελτίωση των υποδομών εκπαίδευσης και αθλητισμού.

Συγκεκριμένα εγκρίθηκαν οι μελέτες:

«Εργασίες αποκατάστασης φθορών και συντήρησης οδικών τμημάτων με επικίνδυνα μεγάλες κλίσεις στο Δήμο Ηλιούπολης»,

«Κατασκευή αντιολισθηρού οδοστρώματος από σκυρόδεμα σε διάφορους δρόμους με μεγάλη κλίση»,

«Εργασίες καθαρισμού φρεατίων και ανύψωση αυτών»,

«Διαμορφώσεις σε αύλειους χώρους σχολείων», «Συντήρηση και επισκευή κλειστών & ανοικτών αθλητικών χώρων»,

«Ανακατασκευή και επισκευής νέων πεζοδρομίων» και «Ασφαλτοστρώσεις οδών»

Όπως κάθε χρόνο, εγκρίθηκε δαπάνη 50.000€ για την ενίσχυση των συσσιτίων των ιερών ναών της πόλης μας ενώ ταυτόχρονα αποφασίστηκε και η μετατροπή δύο απορριμματοφόρων που προορίζονταν για απόσυρση σε βυτία μεταφοράς νερού.

Ο Δήμος Ηλιούπολης συνεχίζει να στηρίζει την αναπτυξιακή κατεύθυνση της πόλης και στο επόμενο συμβούλιο θα ακολουθήσει μια δεύτερη δέσμη μελετών και έργων με σκοπό την αναβάθμιση των υποδομών της πόλης μας.

 

Γραφείο Τύπου

Δήμου Ηλιούπολης

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ


Ενημερώνουμε τους Δημότες και Κατοίκους της Ηλιούπολης ότι από την Δευτέρα 1η Ιουλίου 2024 και για όλη την θερινή περίοδο, δεν θα διεξάγονται τα δρομολόγια της Φοιτητικής λεωφορειακής γραμμής. Το Σεπτέμβριο θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση για την επαναλειτουργία της Φοιτητικής λεωφορειακής γραμμής.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x