ΕΞΥΠΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Share on facebook
Facebook
Share on print
Εκτύπωση
Share on email
Email

Φούλ τις μηχανές έχει βάλει η Ηλιούπολη να γίνει μια από τις πρωτοπόρες Εξυπνες Πόλεις για να προσφέρει μια διαφορετική άνετη και σύγχρονη ζωή στους κατοίκους της.

Από την δημιουργία ενός σύγχρονου site προσβάσιμο και από τα ΑμεΑ, που συνεχώς εμπλουτίζεται με νέες υπηρεσίες και πολύ σύντομα θα δίνει την δυνατότητα στους πολίτες για υποβολή αιτήσεων με ηλεκτρονική υπογραφή.

Με αποστολή στο Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο ενημερωτικού News Letter για κάθε τι που συμβαίνει στην Ηλιούπολη, έτσι ώστε ο κάθε πολίτης να αξιοποιεί πλήρως τις παρεχόμενες δημοτικές υπηρεσίες.

Με εφαρμογή για τα κινητά όπου ο κάθε χρήστης μπορεί να μάθει κάθε τι που συμβαίνει ζωντανά στη Ηλιούπολη, καθώς και πως να χρησιμοποιεί όλες τις υποδομές του δήμου.

Με την ψηφιοποίηση όλου του αρχείου του Δήμου που θα συντομεύσει το χρόνο διεκπεραίωσης όλων των υπηρεσιών και θα βελτιώσει κατά πολύ την ποιότητα και το αποτέλεσμα της διοίκησης.

Με την εγκατάσταση του έξυπνου φωτισμού σε όλη την πόλη που θα οδηγήσει σε μια σημαντική μείωση του κόστους για τους πολίτες αλλά και θα εξασφαλίσει συνεχή λειτουργία και παρακολούθηση σε όλα τα σημεία.

Με την εγκατάσταση ηλεκτρονικού συστήματος διαχείρισης στου Παιδικούς Σταθμούς που εξασφαλίζει την μείωση του κόστους, την διαφάνεια και την αντικειμενικότητα των κριτηρίων φιλοξενίας των παιδιών.

Με την λειτουργία των ψηφιακών υδρομετρητών στα σχολεία που ανιχνεύει όλες τις διαρροές, μειώνει το κόστος και προστατεύει το περιβάλλον.

Με την εγκατάσταση ηλεκτρονικής αντλίας στην τροφοδοσία καυσίμων των οχημάτων του δήμου για τον εξορθολογισμό της χρήσης τους.

Με την εγκατάσταση μηχανοργάνωσης στο κοιμητήριο.

Με την προμήθεια σύγχρονων ηλεκτρονικών υπολογιστών σε όλα τα σχολεία για την υποστήριξη των παιδιών μας στην γρήγορη και ολοκληρωμένη εισαγωγή τους στις ψηφιακές τεχνολογίες.

Με την λειτουργία διαβούλευσης και παρακολούθησης του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων στην ιστοσελίδα του Δήμου

Με την ανάπτυξη Πληροφοριακού Συστήματος Ηλεκτρονικών Ψηφοφοριών για τους μαθητές.

Με την on line παρακολούθηση του Δημοτικού Συμβουλίου μές από το Διαδίκτυο

Με τη λειτουργία του πενταψήφιου αριθμού 15377 για την άμεση εξυπηρέτηση των δημοτών και με το σύστημα διαχείρισης αιτημάτων e-citizen που ελαχιστοποιεί τους χρόνους εξυπηρέτησης μέσα από μια σύγχρονη δομή οργάνωσης.

Με την εγκατάσταση εσωτερικού κυκλώματος τηλεοράσεων σε διάφορα σημεία του δήμου, για την άμεση ενημέρωση και όσων δεν χρησιμοποιούν το διαδίκτυο.

Με την λειτουργία γραφείου συμβουλών οικιακής εξοικονόμησης ενέργειας για την αποδοτικότερα και οικονομικότερη λειτουργία των σπιτιών.

Με την λειτουργία web radio.

Με την λειτουργία των Εξυπνων Στάσεων για την αξιόπιστη και αποτελεσματική λειτουργία της ενδοδημοτικής συγκοινωνίας.

Με την λειτουργία των ηλεκτρονικών πινάκων διαθέσιμων χώρων στάθμευσης και μηνυμάτων πληροφόρησης.

Με την εγκατάσταση διευρυμένου δικτύου ασύρματης πρόσβασης Wi Fi σε όλα τα πολυσύχναστα σημεία της πόλης.

Με την λειτουργία του MEV Municipality Electronic Village, του πρώτου τοπικού Social Media στον κόσμο που συνεχώς βραβεύεται στους διεθνείς διαγωνισμούς.

Με την εγκατάσταση μετρητών ακτινοβολίας από την κινητή τηλεφωνία

Με και την εγκατάσταση σταθμού φόρτωσης συσσωρευτών ηλεκτροκινούμενων αυτοκινήτων

Και με τις ενεργειακές παρεμβάσεις σε δημόσια κτίρια, σχολικά συγκροτήματα, δημοτικά γυμναστήρια που επιτρέπουν την μείωση του κόστους λειτουργίας τους και την φιλική συμπεριφορά προς το περιβάλλον.

 

Ετσι ο Δήμος ασκεί ολοκληρωμένη ψηφιακή πολιτική με σκοπό, την διαφάνεια, την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, την μείωση του κόστους λειτουργίας έτσι ώστε να έχει την δυνατότητα να αναπτύξει ακόμη περισσότερες υπηρεσίες και τελικά την διαμόρφωση ενός ψηφιακού διαλειτουργικού περιβάλλοντος σε μια πλατφόρμα που θα επεξεργάζεται αυτόματα τα δεδομένα της πόλης και θα δίνει άμεσα λύσεις στα προβλήματα.

Σε πολύ λίγο χρόνο, η Ηλιούπολη θα είναι μια πόλη όπου οι πολίτες θα έχουν ξεχωριστά πλεονεκτήματα και θα ζουν σε μια νέα εποχή.

Για την πλήρη αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων που δίνει ο Δήμος Ηλιούπολης στους πολίτες του επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.ilioupoli.gr και κατεβάστε την εφαρμογή «Δήμος Ηλιούπολης” είτε από το Google Play είτε από το App Store στο κινητό σας.

 

Γραφείο Τύπου

Δήμου Ηλιούπολης

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ


Ενημερώνουμε τους Δημότες και Κατοίκους της Ηλιούπολης ότι από την Δευτέρα 1η Ιουλίου 2024 και για όλη την θερινή περίοδο, δεν θα διεξάγονται τα δρομολόγια της Φοιτητικής λεωφορειακής γραμμής. Το Σεπτέμβριο θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση για την επαναλειτουργία της Φοιτητικής λεωφορειακής γραμμής.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x