ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Share on facebook
Facebook
Share on print
Εκτύπωση
Share on email
Email

Με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Μουσείων στις 18 Μαΐου 2017 και καθ΄ όλη τη διάρκεια του μήνα,

επισκέφθηκαν το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Ηλιούπολης αρκετοί επισκέπτες, οι οποίοι ξεναγήθηκαν από τον Ιστορικό του Μουσείου και παρακολούθησαν σύντομο ιστορικό αφιέρωμα στην αίθουσα προβολής του Μουσείου μας.

Επίσης, μας επισκέφθηκαν δημοτικά σχολεία της πόλης καθώς και το ειδικό σχολείο ‘ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ’.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου και περιηγήθηκαν στις θεματικές συλλογές, οι οποίες περιέχουν σπάνια τεκμήρια, έγγραφα και αντικείμενα της περιόδου 1940-1944. Θαύμασαν την ‘Πινακοθήκη Καρφάκη’, όπου εκτίθενται οι ζωγραφικοί πίνακες του ζωγράφου-αγωνιστή Θεμιστοκλή Καρφάκη.

Στη συνέχεια, οι μαθητές με τους εκπαιδευτικούς παρακολούθησαν στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείου για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με εικαστικό παιχνίδι και δόθηκε στα παιδιά αναμνηστική αφίσα με θέμα την Αντίσταση της Νεολαίας.

Επίσης, το Μουσείο μας απέκτησε παρουσία στο διαδίκτυο μέσω των κοινωνικών δικτύων με την δημιουργία προφίλ στο facebook: https://www.facebook.com/meailioupolis/

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ


Σήμερα Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 η Δημοτική Συγκοινωνία και η Φοιτητική Λεωφορειακή γραμμή του Πανεπιστημίου επαναλειτουργούν κανονικά μετά τη λήξη της 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας που είχε προκηρύξει η Γ.Σ.Ε.Ε.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x