ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ

Share on facebook
Facebook
Share on print
Εκτύπωση
Share on email
Email

Αγαπητοί συμπολίτες,

Με τις 11 ήμερες κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων η ελληνική κοινωνία δοκιμάστηκε για μια ακόμη φορά καθώς αναδείχτηκαν έντονα οι αντιθέσεις και οι συγκρούσεις αντιλήψεων και συμπεριφορών.

Από την μία εργαζόμενοι που έδιναν αγώνα χάνοντας μεροκάματα, και από τη άλλη ακόμη και συμβασιούχοι που έφτιαχναν απεργοσπαστικούς μηχανισμούς.

Από τη μία Δήμαρχοι που στήριξαν τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, και από την άλλη εκείνοι που με μοναδικό κριτήριο την αυτοσυντήρηση τους, με απεργοσπαστικούς μηχανισμούς προωθώντας την ιδιωτικοποίηση, μάζεψαν τα σκουπίδια και τα πήγαν σε άγνωστα και ακατάλληλα περιβαλλοντικά μέρη.

Και τέλος, από τη μία τα ΜΜΕ συγκεκριμένων συμφερόντων που έτρεχαν με τις κάμερες να αναδείξουν τους «ικανούς» Δημάρχους και από την άλλη εκείνα που κράτησαν ορθή και ψύχραιμη στάση αναδεικνύοντας το τεράστιο πρόβλημα υγείας, σεβόμενα όμως και τα εργασιακά δικαιώματα και τις περιβαλλοντικές διαστάσεις του προβλήματος.

Είναι λοιπόν η στιγμή του απολογισμού μιας κατάστασης κρίσης που ανέδειξε μια δοκιμαζόμενη κοινωνία.

Ο Δήμος Ηλιούπολης στάθηκε ψηλά και αποφασιστικά στο ύψος των περιστάσεων.

Σε συνεργασία με τους εργαζόμενους και το Σωματείο μαζεύτηκαν τα σκουπίδια από τους ευαίσθητους χώρους (παιδικούς σταθμούς, εξεταστικά κέντρα κλπ.) και κρατήθηκαν στον σταθμό μεταφόρτωσης.

Διενήργησε ψεκασμούς απολύμανσης στα μέρη όπου κρίθηκε ότι υπάρχει επικινδυνότητα μετάδοσης ασθενειών.

Αμέσως με την λήξη των κινητοποιήσεων ξεκίνησε υπεράνθρωπη επιχείρηση νύχτα και μέρα, όπου μαζεύτηκαν 45 νταλίκες με 1.400 τόνους σύμμεικτων σκουπιδιών και 20 νταλίκες με 300 τόνους ανακύκλωσης.

Και τα συνεργεία του Δήμου συνεχίζουν πυρετωδώς την προσπάθεια τους με σκοπό σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να αποκατασταθεί η καθαριότητα και στα κλαδιά και στα ογκώδη αντικείμενα.

Ο Δήμος Ηλιούπολης αναγνωρίζοντας , τις ευθύνες που του αναλογούν αναμορφώνει το πρόγραμμά του.

Προχωράει σε πρόγραμμα εντατικοποίησης της καθαριότητας με πλύσιμο και απολύμανση των κάδων και των χώρων όπου υπήρξε μεγάλη συσσώρευση απορριμμάτων, καθώς και σε ασβέστωμα στις εσοχές των κάδων.

Αλλάζει τα καπάκια στους κάδους που έχουν σπάσει και καλεί όλους τους κατοίκους να επισημάνουν κάθε περίπτωση στο πενταψήφιο 15377 ή με email στο info@ilioupoli.gr.

Επιταχύνει τις διαδικασίες για την τοποθέτηση 14 επιπρόσθετων υπογείων κάδων στους 87 ήδη υπάρχοντες, καθώς και για την προμήθεια νέου επιπλέον εξοπλισμού μέσα στο 2017:

Ένα αυτοκίνητο αποκομιδής και πλυσίματος υπογείων κάδων

Ένα σύγχρονο όχημα – σκούπα για τις λαϊκές αγορές.

Ένα Αυτοκίνητο Πρέσα για τη αποκομιδή των ογκωδών αντικειμένων

Ένα φορτηγό 3,5 τόνων ανατρεπόμενο.

Από τον Σεπτέμβριο έχει προγραμματίσει ενημέρωση στα σχολεία για την ανακύκλωση και για το 2018, προγραμμάτισε την αγορά 30 νέων υπόγειων κάδων (ένας υπόγειος αντικαθιστά 5 συμβατικούς) και την αγορά 1000 νέων κάδων αποκομιδής απορριμμάτων και οργανικών αποβλήτων.

Τέλος αποφάσισε να μην χρεωθεί κανένας δημότης με υπηρεσίες καθαριότητας που δεν απόλαυσε και να κρατήσει την ανταποδοτικότητα με συνέπεια. Ζήτησε στην ΔΕΔΔΗΕ να αφαιρέσει από τους λογαριασμούς των δημοτών τα δημοτικά τέλη που αντιστοιχούν στις ημέρες της απεργίας, είτε άμεσα από τον επόμενο λογαριασμό, είτε από τα ανταποδοτικά τέλη του 2018 ανάλογα με τις δυνατότητες του ηλεκτρονικού της συστήματος.

Η 11ήμερη απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα ήταν μια μεγάλη δοκιμασία για όλους μας.

Ήταν και μια ευκαιρία να αναλογιστούμε ο καθένας προσωπικά τις ευθύνες του. Ας την αξιοποιήσουμε ως τέτοια και ας αποτελέσει γνώμονα για την εν γένη συμπεριφοράς μας στην συνολική προσπάθεια, να βγάλουμε την πατρίδα μας από τα σημερινά αδιέξοδα που ζούμε.

Ας δούμε σε όλα αυτά την αισιόδοξη πλευρά, ως ευκαιρία για μια νέα προσπάθεια.

Γραφείο Τύπου

Δήμου Ηλιούπολης

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ


Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενημερώνουμε τους Δημότες και Κατοίκους της Ηλιούπολης ότι αποκαταστάθηκε η βλάβη της γραμμής 2 της Δημοτικής Συγκοινωνίας και από τη Δευτέρα 20 Μαίου 2024 τα δρομολόγια της Γραμμής θα διεξαχθούν κανονικά.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x