ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΕΛΩΝ 7Η ΣΥΝΕΧΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Share on facebook
Facebook
Share on print
Εκτύπωση
Share on email
Email

Για 7η συνεχή χρονιά από την ανάληψη της θητείας της σημερινής δημοτικής αρχής το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να μην κάνει καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη παρά το γεγονός ότι η κρατική επιχορήγηση έχει μειωθεί στα επίπεδα του 60% και ότι το σύνολο των εσόδων από τα τέλη έχει μειωθεί επίσης από τη αδυναμία πολλών συμπολιτών μας να πληρώσουν.

Αν και ο Δήμος Ηλιούπολης είναι ένας από τους δήμους με τα χαμηλότερα τέλη στην Ελλάδα, εντούτοις με την χρηστή διοίκηση, την ορθολογική διαχείριση και την εκτεταμένη ανακύκλωση, κατόρθωσε για μια ακόμη φορά να διατηρήσει σε χαμηλά επίπεδα το κόστος καθαριότητας και φωτισμού.
Επίσης στα πλαίσια άσκησης κοινωνικής πολιτικής του Δήμου, δεδομένης της ιδιαίτερα δύσκολης οικονομικής συγκυρίας το έτος 2018, έκτος από το πάγωμα των τελών το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε τις παρακάτω απαλλαγές και ελαφρύνσεις:

Α) ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ: Πλήρης απαλλαγή για ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ, μείωση 50% για μεγαλύτερα εισοδήματα.

Β) ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ: Πλήρης απαλλαγή για ετήσιο εισόδημα μέχρι 10.000 ευρώ, μείωση 50% για εισοδήματα έως 20.000 ευρώ.

Γ) ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ: Πλήρης απαλλαγή για ετήσιο εισόδημα μέχρι 15.000 ευρώ, μείωση 50% για μεγαλύτερα εισοδήματα.
(Μονογονεϊκές οικογένειες νοούνται όσες αποτελούνται από έναν γονιό (χωρίς γάμο ή σε κατάσταση χηρείας) και ένα τουλάχιστον ανήλικο παιδί ή ενήλικο μέχρι 25 ετών που να σπουδάζει σε αναγνωρισμένες σχολές του εσωτερικού ή της αλλοδαπής ή υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία.)

Δ) ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΑΝΩ ΤΟΥ 67%: Πλήρης απαλλαγή, µε απόφαση σε ισχύ της κατά περίπτωση αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής ή του ΚΕΠΑ.

Ε)ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΟΙ: Πλήρης απαλλαγή. Μακροχρόνια άνεργοι νοούνται όσοι έχουν συμπληρώσει αδιαλείπτως επί 12µηνο εγγραφή στον ΟΑΕ∆ (και οι δυο γονείς με ανήλικα τέκνα).

ΣΤ) ΑΠΟΡΟΙ: Πλήρης απαλλαγή.
Άποροι νοούνται όσοι έχουν βεβαίωση οικονομικής αδυναμίας από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου ή έχουν βιβλιάριο απορίας ή είναι δικαιούχοι του πρώτου κεφαλαίου του ν. 4320/2015 (ΦΕΚ Α΄29/2015) (δικαιούχοι επιδόματος σίτισης, ενοικίου, κοινωνικού τιμολογίου).

Τέλος, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε λόγω του κορεσμού του Κοιμητηρίου και προκειμένου να αποτρέψει τις παρατάσεις εκταφής, να επιβάλει αύξηση των τελών, παράλληλα όμως αποφάσισε και την μείωση του τέλους παραμονής στο ψυγείο για κοινωνικούς λόγους.

Έτσι, ο Δήμος παράλληλα με το δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης, συνεχίζει και μέσω της πολιτικής των τελών, τη στήριξη της κοινωνίας και κυρίως των ευπαθών ομάδων επιτυγχάνοντας το στόχο του: κανένας κάτοικος της Ηλιούπολης που έχει ανάγκη να μην μείνει αβοήθητος.

 

3/10/2017
Γραφείο Τύπου
Δήμου Ηλιούπολης

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ


Ενημερώνουμε τους Δημότες και Κατοίκους της Ηλιούπολης ότι από την Δευτέρα 1η Ιουλίου 2024 και για όλη την θερινή περίοδο, δεν θα διεξάγονται τα δρομολόγια της Φοιτητικής λεωφορειακής γραμμής. Το Σεπτέμβριο θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση για την επαναλειτουργία της Φοιτητικής λεωφορειακής γραμμής.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x