ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΚΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ

Share on facebook
Facebook
Share on print
Εκτύπωση
Share on email
Email

Προσωρινά αρνητική ήταν η απάντηση της εταιρείας ΣΤΑΣΥ που είναι υπεύθυνη για την λειτουργία του ΜΕΤΡΟ στο αίτημα της δημοτικής αρχής της Ηλιούπολης για την πύκνωση των δρομολογίων και τη συχνότερη διέλευση των συρμών, από τους σταθμούς που εξυπηρετούν του κατοίκους Ηλιούπολης.

Αν και στη επιστολή του ο Δήμαρχος Βασίλης Βαλασόπουλος τονίζει το γεγονός ότι η διαφορετική συχνότητα που παρατηρείται σε άλλους σταθμούς γειτονικών δήμων, αποτελεί αρνητική διάκριση εις βάρος των Ηλιουπολιτών, η ΣΤΑΣΥ επισημαίνει ότι η γραμμή λειτουργεί σε δύο βρόγχους: 1) Ανθούπολη – Αγιος Δημήτριος – Ανθούπολη και 2) Ανθούπολη – Ελληνικό – Ανθούπολη και έχει σχεδιαστεί βάσει της επιβατικής κίνησης και της δυνατότητας αναστροφής των συρμών.

Με τον υπάρχοντα σχεδιασμό η ΣΤΑΣΥ αναφέρει ότι η τετράλεπτη συχνότητα των συρμών στο τμήμα Ανθούπολη – Άγιος Δημήτριος γίνεται οκτάλεπτη στο τμήμα Άγιος Δημήτριος – Ελληνικό και η πεντάλεπτη γίνεται δεκάλεπτη.

Παρ’ όλα αυτά η απάντηση της ΣΤΑΣΥ αναφέρει ότι το θέμα τελεί υπό την συνεχή παρακολούθηση των στελεχών της και ότι με την πλήρη εφαρμογή του Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου θα υπάρξει η δυνατότητα μέτρησης της επιβατικής κίνησης με ακριβή στοιχεία τα οποία θα αξιολογηθούν για τον επανασχεδιασμό των δρομολογίων.

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασόπουλος σημείωσε ότι η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και ιδιαίτερα αυτών της Σταθερής Τροχιάς αποτελεί πυλώνα για την προώθηση των εναλλακτικών μετακινήσεων στην Ηλιούπολη και την διαμόρφωση μιας πόλης πιο φιλικής και πιο ανθρώπινης. Γι αυτό η δημοτική αρχή καταβάλει ιδιαίτερες προσπάθειες και μέσω της ευαισθητοποίησης, αλλά και μέσω της διαρκούς βελτίωσης και προσαρμογής της Δημοτικής Συγκοινωνίας σε άμεση σύνδεση με τους σταθμούς μετεπιβίβασης.

Η αύξηση της συχνότητας των συρμών του Μετρό και η βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών, αποτελούν μείζονα θέματα για την λειτουργία της Ηλιούπολης . Γι αυτό βρισκόμαστε σε εγρήγορση και παρακολουθούμε σε καθημερινή βάση το θέμα για την συγκρότηση μιας σοβαρής τεκμηρίωσης που θα αποδείξει την αναγκαιότητα και την χρησιμότητα ενός νέου σχεδιασμού.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ


Σήμερα Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 η Δημοτική Συγκοινωνία και η Φοιτητική Λεωφορειακή γραμμή του Πανεπιστημίου επαναλειτουργούν κανονικά μετά τη λήξη της 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας που είχε προκηρύξει η Γ.Σ.Ε.Ε.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x