ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ 54 ΧΡΟΝΩΝ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Share on facebook
Facebook
Share on print
Εκτύπωση
Share on email
Email

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η εβδομάδα εορτασμού για τα 54 Χρόνια από την ίδρυση του δήμου Ηλιούπολης αφιερωμένη στον 1ο Δήμαρχο της πόλης Παύλο Πεντάρη.

Με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, με αφηγήσεις εποχής και καλλιτεχνικό πρόγραμμα οι πολίτες της Ηλιούπολης ανέσυραν μνήμες, θυμήθηκαν ιστορικές στιγμές και κυρίως συνειδητοποίησαν για μια φορά ακόμη τους αγώνες και της προσπάθειες των παλιότερων για να δημιουργήσουν ό,τι ζούμε γύρω μας σήμερα.

Οι εκδηλώσεις ανέδειξαν την ποιότητα της προσωπικότητας και την προσφορά του Παύλου Πεντάρη στο ξεκίνημα της δημιουργίας των βασικών υποδομών για να γίνει η Ηλιούπολη μια κατοικήσιμη και βιώσιμη πόλη.

Αναδείχθηκε το γεγονός ότι ο 1ος Δήμαρχος που ξεκίνησε από την Κρήτη αντιπροσωπεύει μια ολόκληρη εθνική ιστορία εσωτερικής μετανάστευσης πάνω στην οποία κτίστηκε η σύγχρονη Ελλάδα της ελπίδας και προσπάθειας για μια καλύτερη ζωή.

Τιμήθηκαν τα πρόσωπα που στάθηκαν κοντά του. Οι Κρήτες ανέδειξαν την ιστορία και την ίδρυση του συλλόγου τους με την συμβολή του ιδρυτή τους Παύλου Πεντάρη, ενώ ταυτόχρονα χάρισαν μοναδικές καλλιτεχνικές λαϊκής παράδοσης ακόμη και στους δρόμους της Ηλιούπολης.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά επιβεβαιώθηκε η αναγκαιότητα του εορτασμού της επετείου της ίδρυσης του Δήμου Ηλιούπολη με την μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και τις έντονα συναισθηματικές στιγμές που ζήσανε όλοι.

Είμαστε μια πόλη, έχουμε πια μια κοινή ιστορία, και όλοι μαζί την φτιάχνουμε για να την κάνουμε καλύτερη.

 

 

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ


Σήμερα Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 η Δημοτική Συγκοινωνία και η Φοιτητική Λεωφορειακή γραμμή του Πανεπιστημίου επαναλειτουργούν κανονικά μετά τη λήξη της 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας που είχε προκηρύξει η Γ.Σ.Ε.Ε.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x