ΥΠΟΓΡΑΦΤΗΚΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΕΣ ΤΟΥ 2015

Share on facebook
Facebook
Share on print
Εκτύπωση
Share on email
Email

Υπεγράφη από τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλο και τον Πρόεδρο του ΣΠΑΥ και δήμαρχο Ηλιούπολης κ. Βασίλη Βαλασόπουλο η προγραμματική σύμβαση συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου και του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) για την αναδάσωση του όρους Υμηττού μετά την πυρκαγιά 2015 στα όρια των Δήμων Βύρωνα, Ηλιούπολης και Αργυρούπολης.

Συγκεκριμένα η αναδάσωση θα λάβει χώρα στην περιοχή του Ρέματος Χαλιδούς, χαρακτηρισμένη ως περιοχή του Δικτύου Natura 2000, με βάση την εγκεκριμένη μελέτη αναδάσωσης της Διεύθυνσης Αναδασώσεων Αττικής. Για το όλο έργο έχει δώσει την συγκατάθεσή του και το Τεχνικό Συμβούλιο Δασών.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 329.414,90 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), από τα οποία τα 242.752,32 € προέρχονται από το Πράσινο Ταμείο, ενώ για την επιπλέον δαπάνη αρμόδιος είναι ο ΣΠΑΥ. Η χρονική διάρκεια της σύμβασης ορίζεται στα 2 χρόνια με δυνατότητα παράτασης εξαιτίας εκτάκτων συνθηκών για ένα ακόμα έτος, μετά από γνώμη του Τεχνικού Συμβουλίου Δασών και απόφαση του ΥΠΕΝ.

Η σύμβαση αυτή αποτελεί μια μεγάλη δράση για την σωτηρία του βουνού, καθώς θα επιτρέψει στον ΣΠΑΥ να συνεχίσει τα βελτιωτικά έργα που ήδη έχει ξεκινήσει για την συγκράτηση του εδάφους και την αναζωογόνηση του βουνού, αλλά και την αποφυγή πλημμυρών και καταστροφών στον οικιστικό ιστό.

Η σύμβαση αυτή εξασφαλίζει, την αύξηση του φυσικού και δασικού κεφαλαίου, την προστασία του Υμηττού, την περιβαλλοντική ανακούφιση των πολιτών και για τη βελτίωση του γενικότερου ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος του λεκανοπεδίου της Αττικής.

 

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ


Σήμερα Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 η Δημοτική Συγκοινωνία και η Φοιτητική Λεωφορειακή γραμμή του Πανεπιστημίου επαναλειτουργούν κανονικά μετά τη λήξη της 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας που είχε προκηρύξει η Γ.Σ.Ε.Ε.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x