ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ 18 ΜΑΪΟΥ 2019

Share on facebook
Facebook
Share on print
Εκτύπωση
Share on email
Email

Το Διεθνές Συμβούλιο των Μουσείων (ICOM) έχει ορίσει τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων, η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο από όλα τα μουσεία παγκοσμίως με εκδηλώσεις, ημερίδες και δράσεις, προκειμένου να αναδείξουν το ρόλο τους και τη συμβολή τους στη σύγχρονη κοινωνία, με βάση το εκάστοτε θέμα που επιλέγεται.

Θέμα του φετινού εορτασμού είναι «Τα Μουσεία ως κόμβοι πολιτισμού: το μέλλον της παράδοσης».

Το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης του Δήμου Ηλιούπολης μέσα από τα εκθέματά του αφηγείται την ιστορία της Εθνικής μας Αντίστασης, συμμετέχει στον εορτασμό της ημέρας με δράσεις που αναδεικνύουν τη συμβολή της τέχνης στον αντιστασιακό αγώνα και προσκαλεί το κοινό να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις του με θέμα «Η Τέχνη στην Αντίσταση».

Ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να ξεναγηθεί και να δει από κοντά σπάνια συλλεκτικά αντικείμενα της ηρωικής εκείνης εποχής, τεκμήρια του αγώνα του λαού μας για ελευθερία, δημοκρατία και εθνική ανεξαρτησία και να γνωρίσει μέσα από οπτικοακουστικό υλικό και φωτογραφίες, τις δημιουργίες σημαντικών προσωπικοτήτων από κάθε είδος τέχνης που διαμορφώθηκε κατά την διάρκεια της κατοχής, λογοτεχνία, αντάρτικο τραγούδι, μουσική, εικαστικά, θέατρο, πεζογραφία κ.α.

Το Σάββατο, 18 Μαΐου 2019 το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης του Δήμου Ηλιούπολης θα παραμείνει ανοικτό από τις 10:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ.

Μαρίνου Αντύπα και Σοφοκλή Βενιζέλου – Πλατεία Εθνικής Αντίστασης
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 9901400
Website: http://ilioupoli.gr/mea
FB: Μουσείο Εθνικής Αντίστασης – Δήμος Ηλιούπολης
Email: meailioupolis@gmail.com

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ


Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενημερώνουμε τους Δημότες και Κατοίκους της Ηλιούπολης ότι αποκαταστάθηκε η βλάβη της γραμμής 2 της Δημοτικής Συγκοινωνίας και από τη Δευτέρα 20 Μαίου 2024 τα δρομολόγια της Γραμμής θα διεξαχθούν κανονικά.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x