ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Share on facebook
Facebook
Share on print
Εκτύπωση
Share on email
Email

Ισχυρές βροχές, καταιγίδες, με κατά τόπους χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις νότιους άνεμους προβλέπει η Ε.Μ.Υ. για την Αττική από το απόγευμα της Κυριακής 24 Νοεμβρίου ως τις πρωινές ώρες της Δευτέρας.

Συγκαλείται έκτακτα την Κυριακή το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας στην Περιφέρεια Αττικής με συμμετοχή των αρμοδίων Αντιδημάρχων του Δήμου μας.

Ήδη βρίσκονται σε επιφυλακή οι Υπηρεσίες και οι Εθελοντικές Οργανώσεις του Δήμου.

Πραγματοποιούνται έλεγχοι σε φρεάτια και επεμβάσεις απομάκρυνσης κλαδιών περιμετρικά κάδων απορριμμάτων, σε πιθανά κρίσιμα σημεία της πόλης.

Καλούνται οι πολίτες να ενημερώνονται για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων, να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκειά τους και να λαμβάνουν τα αναγκαία μέτρα αυτοπροστασίας, όπως:
• Να ασφαλίσουν αντικείμενα, που είναι πιθανό να παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, για να αποφευχθούν ζημιές ή τραυματισμοί.
• Να βεβαιωθούν, ότι οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένες και λειτουργούν κανονικά.
• Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρους και ρέματα, πεζοί ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος τους.
• Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου λόγω πιθανής πτώσης κεραυνών.
• Να προφυλαχθούν αμέσως κατά τη διάρκεια χαλαζόπτωσης.
• Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε.
• Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια) και
• Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων.

Σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης οι κάτοικοι της πόλης μπορούν να καλούν τους αρμόδιους Αντιδημάρχους για την Πολιτική Προστασίας στα κινητά τηλέφωνά τους.
(κ. Γιάννης Αντζινάς 6944835410 & κ. Κώστας Σεφτελής 6932379229)

Γραφείο Τύπου

Δήμου Ηλιούπολης

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ


Λόγω μηχανικής βλάβης του λεωφορείου της Δημοτικής Συγκοινωνίας, δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια της φοιτητικής γραμμής με προορισμό Πανεπιστημιούπολη και Πολυτεχνειούπολη από την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x