«1821-2021» ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΕΚΠΑ

Share on facebook
Facebook
Share on print
Εκτύπωση
Share on email
Email

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης και της δημιουργίας Ελληνικού κράτους, ο Δήμος Ηλιούπολης έχει συγκροτήσει επιτροπή εορτασμού από διακεκριμένους επιστήμονες, καθηγητές πανεπιστημίου και προσωπικότητες της πόλης μας και έχει σχεδιάσει σχετικές δράσεις.

Σύμφωνα με την δέσμευσή μας η θεματολογία του φετινού Ανοιχτού Πανεπιστημίου είναι αφιερωμένη στο 1821 και με δεδομένη την αναγκαιότητα διαδικτυακής διεξαγωγής των εισηγήσεων αλλά και το γεγονός ότι εισηγητές μας ταυτόχρονα συμμετέχουν στον προγραμματισμένο κύκλο ομιλιών του ΕΚΠΑ προς το ευρύτερο κοινό, με τίτλο «21 ομιλίες για το ‘21», ζητήσαμε και εξασφαλίσαμε από το ΕΚΠΑ την άδεια να προσφέρουμε στους συμπολίτες μας την ευκαιρία να τις παρακολουθήσουν.

Κατά τη διάρκεια του κύκλου αυτού, είκοσι διδάσκοντες και διδάσκουσες του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με υπεύθυνη την καθηγήτρια Μαρία Ευθυμίου, συμβάλλουν με τις εισηγήσεις τους στον αναστοχασμό για την πορεία του ελληνικού κράτους από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα και στην εκλαΐκευση και διάχυση της επιστημονικής γνώσης για το 1821 στο ευρύτερο κοινό.

Ευχαριστούμε την κυρία Μαρία Ευθυμίου, που έχει την γενική ευθύνη και τον συμπολίτη μας και μέλος της δημοτικής επιτροπής εορτασμού του 1821, καθηγητή και συντονιστή του προγράμματος του ΕΚΠΑ κ. Βαγγέλη Καραμανωλάκη, για την πολύτιμη συμπαράστασή τους.

Οι ομιλίες θα διεξάγονται διαδικτυακά ημέρα Τετάρτη, ώρα 19.00 και κάθε δημότης θα μπορεί να συνδεθεί με το ονοματεπώνυμό του, το email του και τον κωδικό 1821, για να παρακολουθήσει ή και να υποβάλλει ερωτήσεις, (πατήστε εδώ).

Ο Δήμος Ηλιούπολης εργάζεται μεθοδικά και υπεύθυνα για την συνέχιση, βελτίωση και εξέλιξη του θεσμού του Ανοιχτού Πανεπιστημίου, ιδιαίτερα στις νέες συνθήκες που τόσο πολύ επηρεάζουν την καθημερινότητα όλων μας.

 

Αικατερίνη Χωματά

Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ


Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενημερώνουμε τους Δημότες και Κατοίκους της Ηλιούπολης ότι αποκαταστάθηκε η βλάβη της γραμμής 2 της Δημοτικής Συγκοινωνίας και από τη Δευτέρα 20 Μαίου 2024 τα δρομολόγια της Γραμμής θα διεξαχθούν κανονικά.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x