ΝΑ ΠΑΡΑΤΑΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «COVID»

Share on facebook
Facebook
Share on print
Εκτύπωση
Share on email
Email

Ο Δήμος Ηλιούπολης και όλοι οι Δήμοι της χώρας μας αντιμετώπισαν την πανδημία, χάρη στην προσπάθεια όλων, αιρετών και εργαζομένων.

Σημαντική ήταν η συμβολή των έκτακτων συμβασιούχων, σε νευραλγικούς τομείς όπως της καθαριότητας, που αποτέλεσε ένα ισχυρό όπλο κατά της διάδοσης του ιού και ιδιαίτερα στα σχολεία όλων των βαθμίδων.

Οι εργαζόμενοι κλήθηκαν να εφαρμόσουν αυστηρά πρωτόκολλα καθαριότητας και υγιεινής και συνέβαλαν επιτυχημένα στον αποτελεσματικό έλεγχο και τον περιορισμό της μετάδοσης στην πόλη μας.

Τον προσεχή Σεπτέμβριο λήγουν οι συμβάσεις αυτές και το υψηλό επίπεδο καθαριότητας και υγιεινής, που επιτεύχθηκε κινδυνεύει να ακυρωθεί με απρόβλεπτες συνέπειες για το μέλλον.

Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε ότι:
• Τα σχολεία μας θα ξεκινήσουν την επόμενη σχολική χρονιά με υποβαθμισμένες τις συνθήκες καθαριότητας.
• Η υπηρεσία καθαριότητας και πρασίνου της πόλης και άλλες σημαντικές δημοτικές υπηρεσίες θα στερηθούν την σημαντική βοήθεια των υπηρετούντων σ’ αυτές συμβασιούχων.
• Ο Δήμος μας θα είναι στην δυσμενή θέση, να μην μπορεί να αντιμετωπίσει τις επιπλέον εργασίες και υπηρεσίες, που προστέθηκαν λόγω της κρίσης του «Covid-19», στο ήδη βεβαρημένο από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης της τελευταίας δεκαετίας, έργο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ως Δήμαρχος Ηλιούπολης, αναγνωρίζοντας την συμβολή των εργαζομένων στην μάχη κατά της πανδημίας, ζητώ από την Κυβέρνηση και τον Υπουργό Εσωτερικών, την άμεση και έγκαιρη παράταση όλων των συμβάσεων «Covid-19» και για όσο διάστημα απαιτείται, ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά αυτή η υγειονομική κρίση, που απειλεί την κοινωνία, την οικονομία και τις ζωές μας.

Γιώργος Χατζηδάκης

Δήμαρχος Ηλιούπολης

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ


Λόγω μηχανικής βλάβης του λεωφορείου της Δημοτικής Συγκοινωνίας, δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια της φοιτητικής γραμμής με προορισμό Πανεπιστημιούπολη και Πολυτεχνειούπολη από την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x