ΞΕΚΙΝΑ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΚΑΦΕ ΚΑΔΩΝ ΓΙΑ ΒΙΟΑΠΟΒΛΗΤΑ

Share on facebook
Facebook
Share on print
Εκτύπωση
Share on email
Email

Σε μια σύντομη εκδήλωση που έγινε στον δημοτικό χώρο της βιολογικής λαϊκής στην πλατεία Παλαιών Πατρών Γερμανού-ΙΚΑ, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, παρέδωσε στον Δήμαρχο Γιώργο Χατζηδάκη 4 καφέ απορριμματοφόρα τελευταίας τεχνολογίας, με σύστημα πλύσης και απολύμανσης κάδων και 1.170 καφέ κάδους για χρήση τους στη συλλογή των οργανικών βιοαποβλήτων της Ηλιούπολης.
Ταυτόχρονα, ο Δήμος παρέλαβε 50 ειδικούς κάδους χωριστής συλλογής για πλαστικά-μεταλλικά μπουκάλια και για χάρτινες συσκευασίες που θα τοποθετηθούν σε δημοτικά κτίρια και σχολικές μονάδες της πόλης μας.

Παραβρέθηκαν οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Γιώργος Δημόπουλος και Βασίλης Κόκκαλης, μαζί με αρμόδιους υπηρεσιακούς και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Διαχείρισης Απορριμμάτων Γιάννης Αντζινάς με στελέχη και εργαζόμενους της διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Καθαριότητας του Δήμου Ηλιούπολης.

Ξεκινά μέσα στον Μάϊο η τοποθέτηση των καφέ κάδων για την συλλογή βιοαποβλήτων στα σημεία που προβλέπονται από το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων του Δήμου μας, που επικαιροποιήθηκε το 2021, καθώς και η αποκομιδή των οργανικών αποβλήτων με τα νέα καφέ απορριμματοφόρα, που σταδιακά θα εντάσσονται στο πρόγραμμα.

Προτεραιότητα δίνεται στα σημεία μεγάλης απόθεσης βιοαποβλήτων, όπως είναι τα καταστήματα εστίασης, παντοπωλεία-μανάβικα και σούπερ μάρκετ, οι τοπικές λαϊκές αγορές, κλπ.

Στους καφέ κάδους πρέπει να απορρίπτονται μόνο οργανικά απόβλητα, δηλαδή υπολείμματα τροφών, φρούτα, λαχανικά, κλαδέματα, κ.λπ. που τελικά θα καταλήγουν στην ειδική μονάδα επεξεργασίας για να γίνουν κομπόστ, που θα μοιράζεται δωρεάν στους κατοίκους.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε επίδειξη της λειτουργίας των ειδικών οχημάτων και μια πρώτη παρουσίαση-εκπαίδευση προς το προσωπικό που θα τα επανδρώσει.

Πρόκειται σημαντικό γεγονός για την πόλη μας, γιατί σηματοδοτεί την έναρξη του προγράμματος του καφέ κάδου, με μεγάλο περιβαλλοντικό όφελος, αφού το περιεχόμενο των καφέ κάδων δεν θα καταλήγει πια στην χωματερή, αλλά θα επιστρέφει στη φύση ως λίπασμα.

Με συγκεκριμένες προωθητικές ενέργειες θα ενημερωθεί η τοπική κοινωνία, ώστε το νέο αυτό «καφέ ρεύμα», να αγκαλιαστεί με υπευθυνότητα και οικολογική ευαισθησία, για να μειωθούν τα απορρίμματα στους πράσινους κάδους και οι αντίστοιχες οικονομικές επιβαρύνσεις, με τελικό επιθυμητό αποτέλεσμα την αύξηση των επιδόσεων στην Ανακύκλωση του Δήμου και την βελτίωση της εικόνας και της καθαριότητας στην πόλη μας.

28 Απριλίου 2022

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ


Ενημερώνουμε τους Δημότες και Κατοίκους της Ηλιούπολης ότι από την Δευτέρα 1η Ιουλίου 2024 και για όλη την θερινή περίοδο, δεν θα διεξάγονται τα δρομολόγια της Φοιτητικής λεωφορειακής γραμμής. Το Σεπτέμβριο θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση για την επαναλειτουργία της Φοιτητικής λεωφορειακής γραμμής.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x