Επαναλειτουργεί στην Ηλιούπολη το κέντρο ημέρας για άτομα με άνοια

Share on facebook
Facebook
Share on print
Εκτύπωση
Share on email
Email
Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ηλιούπολης ανακοινώνει την επαναλειτουργία του Κέντρου Ημέρας για άτομα με άνοια, σε συνεργασία με την «Εταιρεία Alzheimer Αθηνών», για την δωρεάν παροχή υπηρεσιών προς δημότες και κατοίκους Ηλιούπολης.
Επιστημονική ομάδα, αποτελούμενη από Ψυχολόγο, Κοινωνική Λειτουργό ή Νοσηλευτή και Ιατρό Νευρολόγο, παρέχει υπηρεσίες «Διάγνωσης και Αντιμετώπισης της νόσου Αλτσχάϊμερ» και συγκεκριμένα:
• Εξέταση μνήμης σε άτομα άνω των 60 ετών.
• Ομάδες νοητικής ενδυνάμωσης με ομαδικά και ατομικά θεραπευτικά προγράμματα για τα άτομα με διαγνωσμένη νόσο Αλτσχάϊμερ ή άλλες μορφές άνοιας.
• Συμβουλευτική συγγενών και φροντιστών ατόμων με άνοια.
• Ενημέρωση φροντιστών.
• Διασύνδεση με την κοινότητα.
Τα θεραπευτικά προγράμματα περιλαμβάνουν ασκήσεις ενδυνάμωσης των νοητικών λειτουργιών (μνήμης, προσοχής, λόγου κ.α.), θεραπείες μέσω τέχνης, θεραπεία δια αναμνήσεων, νοητικά παιχνίδια, δημιουργική απασχόληση και γυμναστική.
Οι δραστηριότητες αυτές στοχεύουν στην νοητική ενδυνάμωση των ατόμων με άνοια, την ενίσχυση των δεξιοτήτων τους αλλά και στην ψυχαγωγία των συμμετεχόντων, έτσι ώστε να παραμείνουν δραστήριοι πνευματικά και σωματικά, για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Το Κέντρο Ημέρας για άτομα με άνοια λειτουργεί καθημερινά από 09:00 έως14:00, στο Παράρτημα Αλληλεγγύης Δήμου Ηλιούπολης – 3ο ΚΑΠΗ, στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου 7.
Πληροφορίες και κλείσιμο ραντεβού στο τηλέφωνο 210 9700177.
Με τη συνεργασία Δήμου Ηλιούπολης και της «Εταιρείας Alzheimer Αθηνών», δίνουμε έμφαση στην πρόληψη, πληροφόρηση, εκπαίδευση, ψυχολογική υποστήριξη ασθενών και συγγενών και στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, σε θέματα σχετικά με την άνοια.
28 Αυγούστου 2022
Χριστίνα Σερέτη
Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ


Σήμερα Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 η Δημοτική Συγκοινωνία και η Φοιτητική Λεωφορειακή γραμμή του Πανεπιστημίου επαναλειτουργούν κανονικά μετά τη λήξη της 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας που είχε προκηρύξει η Γ.Σ.Ε.Ε.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x