Προς τιμήν της Ευαγγελίας Δημητρίου για την ευαισθησία και τον αγώνα της για την προστασία της πικροδάφνης

Share on facebook
Facebook
Share on print
Εκτύπωση
Share on email
Email

ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ο Δήμος Ηλιούπολης κατασκεύασε προς τιμήν της συμπολίτισσάς μας, Ευαγγελίας Δημητρίου, μια λιτή φυσική σύνθεση στο πάρκο της Πικροδάφνης, στην οδό Λαγκαδίων.

Πρόκειται για ένα απλό παρτέρι με διακοσμητικά φυτά και άνθη, που περικλείουν προστατευτικά ένα κομμάτι βράχου, με μια αναμνηστική μεταλλική πλάκα στην οποία αναγράφεται

«Προς τιμήν της Ευαγγελίας Δημητρίου, για την ευαισθησία και τον αγώνα της, για την προστασία της Πικροδάφνης»
Η Ευαγγελία Δημητρίου, ήταν δραστήρια και δυναμική αγωνίστρια της Κίνησης Πολιτών Ηλιούπολης, έδωσε αγώνες για την προστασία του ρέματος της Πικροδάφνης και μαζί ξεκινήσαμε νέα προσπάθεια για την διατήρησή του και την επαναφορά της κοίτης του στην αρχική της μορφή, με εφαρμογή των κανόνων της Φυσικής μηχανικής.

Σήμερα βρεθήκαμε εκεί, μαζί με το γιό της, Κώστα Λούσκα Kostas Louskas και τον Αντιδήμαρχο Κώστα Σεφτελή, Κώστας Γ. Σεφτελής Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ηλιούπολης.

Για όλους εμάς, η Ευαγγελία παραμένει σύμβολο δυναμικού και ενεργού πολίτη και ο Δήμος μας καθιερώνει ετήσια γιορτή της Πικροδάφνης, που θα φέρει το όνομά της.

Γιώργος Χατζηδάκης
Δήμαρχος Ηλιούπολης

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ


Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενημερώνουμε τους Δημότες και Κατοίκους της Ηλιούπολης ότι αποκαταστάθηκε η βλάβη της γραμμής 2 της Δημοτικής Συγκοινωνίας και από τη Δευτέρα 20 Μαίου 2024 τα δρομολόγια της Γραμμής θα διεξαχθούν κανονικά.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x