«Ο Αϊ-Βασίλης δεν ακούει τίποτα!» Εργαστήρια Γνωριμίας με την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα

Share on facebook
Facebook
Share on print
Εκτύπωση
Share on email
Email
«Ο Αϊ-Βασίλης δεν ακούει τίποτα!»
Και πώς θα ετοιμάσει τα δώρα των παιδιών;
Οι «Νοηματίστριες» έχουν τη λύση και προσκαλούν τους μικρούς μας φίλους να ταξιδέψουν μέχρι το Βόρειο Πόλο, για να βοηθήσουν τον Αϊ-Βασίλη και τα ξωτικά του να ολοκληρώσουν τις προετοιμασίες για το βράδυ της Πρωτοχρονιάς… και να μην αφήσουν παραπονεμένο κανένα παιδί! Και όλα αυτά θα γίνουν επικοινωνώντας μόνο στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα!
Το «ταξίδι» θα ξεκινήσει στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Ηλιούπολης, την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022 και ώρες 10:30-12:30 ή 13:00-15:00.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9-12 ετών.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται προεγγραφή.
Μη χάνετε χρόνο!
Για δηλώσεις συμμετοχής:
Προηγούνται οι κάτοικοι και οι δημότες Ηλιούπολης.
Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις, οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά με το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ηλιούπολης, στο τηλέφωνο 210.9940699 (εσωτερικό 106).
Να σημειωθεί ότι με αυτό το Εργαστήριο, η Δημοτική Βιβλιοθήκη εγκαινιάζει ένα βιωματικό πρόγραμμα γνωριμίας με την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, που θα διαρκέσει ως τον Ιούνιο του 2023.
Ειδικότερα, οι «Νοηματίστριες» θα μας ξεναγήσουν, μικρούς και μεγάλους, στο μαγικό κόσμο της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας (Ε.Ν.Γ.), μέσα από 13 εργαστήρια, με διαφορετικές κάθε φορά θεματικές συναντήσεις. Θα μάθουμε διάφορες έννοιες και λέξεις με τη μορφή νοημάτων, χρησιμοποιώντας παιχνίδια, εκπαιδευτικές δραστηριότητες και κατασκευές, ενώ παράλληλα θα ευαισθητοποιηθούμε σε ζητήματα κώφωσης. Με αυτό τον τρόπο θα αναπτύξουμε τις αισθήσεις μας, θα μάθουμε να συνεργαζόμαστε και να κοινωνικοποιούμαστε, βελτιώνοντας ταυτόχρονα τη συγκέντρωση και την παρατηρητικότητά μας. Η καινοτομία των εργαστηρίων βασίζεται στην αποκλειστική χρήση της Ε.Ν.Γ. τόσο από τις εμψυχώτριες όσο και από τους συμμετέχοντες.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ


Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενημερώνουμε τους Δημότες και Κατοίκους της Ηλιούπολης ότι αποκαταστάθηκε η βλάβη της γραμμής 2 της Δημοτικής Συγκοινωνίας και από τη Δευτέρα 20 Μαίου 2024 τα δρομολόγια της Γραμμής θα διεξαχθούν κανονικά.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x