Έρχονται ηλεκτρικά ποδήλατα στο Δήμο Ηλιούπολης

Share on facebook
Facebook
Share on print
Εκτύπωση
Share on email
Email

Με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της ενεργειακής απόδοσης 

 Στην ενίσχυση της μετακίνησης προχωρά ο Δήμος Ηλιούπολης, με την προμήθεια ενός ολοκληρωμένου συστήματος κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων με σταθμούς φόρτισης, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της ενεργειακής απόδοσης.

Επτά (7) είναι τα σημεία χωροθέτησης των σταθμών, τα οποία θα εξυπηρετούν ηλεκτρικά ποδήλατα υψηλών προδιαγραφών, τελευταίας τεχνολογίας, με ενσωματωμένο σύστημα 4G/GPS.

Οι δημότες της Ηλιούπολης αλλά και οι επισκέπτες της πόλης θα μπορούν να κάνουν αυτόματη χρήση των συγκεκριμένων ηλεκτρικών ποδηλάτων, χωρίς την παρουσία προσωπικού, με ένα συμβολικό αντίτιμο. Έτσι οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να παραλαμβάνουν και να χρησιμοποιούν ένα ηλεκτρικό ποδήλατο για το χρονικό διάστημα που θα καθορίζεται στον Κανονισμό Λειτουργίας του Συστήματος, επιστρέφοντάς το σε κάποιο από τα σημεία στάθμευσης τα οποία θα είναι εγκατεστημένα σε επιλεγμένα σημεία σε όλη την έκταση του Δήμου Ηλιούπολης.

Η επιχορήγηση για την προμήθεια ηλεκτρικών ποδηλάτων προέρχεται από το πρόγραμμα «Βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων σε Δήμους της Χώρας» μέσω του Επιχειρησιακού προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», με δικαιούχο το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ), το οποίο θα έχει εποπτικό ρόλο.

Ο δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Γιώργος Χατζηδάκης τονίζει: «Μετά από πρόταση που υποβάλαμε στο Υπουργείο εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση ενός νέου σημαντικού φιλοπεριβαλλοντικού έργου με στόχο να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο και φιλικό περιβάλλον για τους κατοίκους της πόλης μας».

«Ως Δημοτική Αρχή αξιοποιούμε από την πρώτη στιγμή κάθε πρόσφορο χρηματοδοτικό εργαλείο, με στόχο όχι μόνο την αναβάθμιση του Δήμου αλλά και της ποιότητας ζωής των συνδημοτών μας», αναφέρει ο κ. Χατζηδάκης.

 

Οι προδιαγραφές των ποδηλάτων 

Ο Δήμος Ηλιούπολης θα προμηθευτεί ηλεκτρικά ποδήλατα τελευταίας τεχνολογίας, τα οποία θα διαθέτουν ενσωματωμένο σύστημα 4G/GPS, το οποίο να στέλνει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο στο λογισμικό διαχείρισης, αναφορικά με τη θέση του, την κίνησή του, τη στάθμευσή του και την κατάσταση της μπαταρίας του. Η μπαταρία θα είναι, ≥36V/13Ah, με ισχύ 250W και με αυτονομία μεγαλύτερη των 60 χλμ., ενώ όλα τα ποδήλατα θα διαθέτουν οθόνη που θα απεικονίζει βασικές ενδείξεις και λειτουργίες του ποδηλάτου. Όλα τα ποδήλατα θα έχουν μπρος και πίσω φώτα κυκλοφορίας Led, ενώ θα διαθέτουν και καλάθι για μικρά φορτία.

Τα σημεία των σταθμών  

Τα σημεία χωροθέτησης όπως είχαν προταθεί κατά την υποβολή της πρότασης και αποτυπώνονται, επίσης, στον χάρτη που επισυνάπτεται 

  1. Άγιος Δημήτριος (σταθμός ΜΕΤΡΟ)
  2. Ηλιούπολη (σταθμός ΜΕΤΡΟ)
  3. Παπαναστασίου (Πολυκλαδικά)
  4. Πλατεία Φλέμινγκ
  5. Πλατεία Ανεξαρτησίας
  6. Πλατεία Καποδίστρια
  7. Δημοτικό Κολυμβητήριο Ηλιούπολης

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ


1. Από την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 θα επαναλειτουργεί κανονικά η φοιτητική λεωφορειακή γραμμή μετά από αποκατάσταση της ηλεκτρολογικής βλάβης που είχε εντοπιστεί μετά από έλεγχο. 

2. Επαναλειτουργεί η γραμμή 3 της Δημοτικής Συγκοινωνίας μετά από τουλάχιστον 5 χρόνια

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x