Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης στο 2ο Forum του ΣΠΑΥ

Share on facebook
Facebook
Share on print
Εκτύπωση
Share on email
Email

Στη δεύτερη μέρα των εργασιών του 2ου Forum του ΣΠΑΥ που διενεργείται στο Πολιτιστικό – Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» στην Αργυρούπολη προήδρευσε στο τραπέζι του διαλόγου, με θέμα «Zero Waste Υμηττός: το όραμα για το πρώτο βουνό μηδενικών αποβλήτων», ο δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Γιώργος Χατζηδάκης.

Ο κ. Χατζηδάκης κατά την τοποθέτησή του τόνισε την αναγκαιότητα του «ZeroWaste», δηλ. της προσέγγισης διαχείρισης απορριμμάτων που βασίζεται στις αρχές της μείωσης, της επαναχρησιμοποίησης και της ανακύκλωσης πόρων, σημειώνοντας –μεταξύ άλλων– ότι «στόχος του Zero Waste ή μηδενικών αποβλήτων είναι να δημιουργηθεί ένα βιώσιμο σύστημα στο οποίο όλα τα προϊόντα επαναχρησιμοποιούνται, ανακυκλώνονται ή κομποστοποιούνται, έτσι ώστε τίποτα να μην εισέρχεται ποτέ σε χωματερές».

«Αυτή η προσέγγιση όχι μόνο μειώνει την ποσότητα των αποβλήτων που δημιουργείται αλλά μειώνει, επίσης, την ποσότητα ενέργειας που χρησιμοποιείται για την κατασκευή νέων προϊόντων και τις εκπομπές που σχετίζονται με αυτή τη διαδικασία», προσέθεσε ο Δήμαρχος Ηλιούπολης.

Στο πάνελ συμμετείχαν, επίσης, ο Πρόεδρος της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης Δρ. Φίλιππος Κυρκίτσος, ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, ο Ειδικός Συνεργάτης ΣΠΑΥ – Ιδρυτής της Πανελλήνιας Εθελοντικής Εκστρατείας Letsdo it Greece Νίκος Κιούσης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Παιανίας Γιάννης Σαμωνάς, ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της VKC Βασίλης Καρατσώλης και η Υπεύθυνη Επικοινωνίας & Ανάπτυξης ΣΣΕΔ – ΣΕΔΕΠΕΚΑΤ Α.Ε. Μαρία Βιτζιλαίου.

Χθες, Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023, ο κ. Χατζηδάκης μετείχε, μεταξύ άλλων, στην επίσημη τελετή έναρξης των εργασιών του Forum του ΣΠΑΥ.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για ένα διήμερο διαλόγου και προτάσεων με θέμα «Ο Δεκάλογος σωτηρίας των δασών μας – Η επόμενη μέρα», όπου μέσα από δέκα βασικές θεματικές ενότητες, με τη συμμετοχή υπουργών και υφυπουργών, γενικών γραμματέων, δημάρχων απ’ όλη την Ελλάδα, εκπροσώπων θεσμικών φορέων, καθηγητών πανεπιστημίων, εκπροσώπων εθελοντικών ομάδων κ.α., με στόχο την ουσιαστική και εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων όλων των συνεργαζόμενων φορέων και δήμων, ώστε να συνδιαμορφώσουν την περιβαλλοντική ατζέντα της επόμενης ημέρας.

 

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ


Δεν υπάρχουν κυκλοφοριακές παρεμβάσεις.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x