Εκδήλωση βράβευσης των μαθητών του 12ου Δημοτικού Σχολείου για τη διάκρισή τους σε διαγωνισμό ποίησης (ΒΙΝΤΕΟ)

Share on facebook
Facebook
Share on print
Εκτύπωση
Share on email
Email

Εκδήλωση βράβευσης των μαθητών του Γ2′ για τη διάκρισή τους σε διαγωνισμό ποίησης

Eκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Μαΐου 2022 στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Μίκης Θεοδωράκης» προς τιμήν των μαθητών του Γ2 τμήματος του 12ου Δημοτικού Ηλιούπολης, με αφορμή τη συμμετοχή τους στον «18ο Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης του Castello Di Duino 2021-2022» και τη βράβευσή τους με το Δίπλωμα «Ειδικής Μνείας», με εξέχον το ποίημα του μαθητή Δημήτρη Τσελίκα.

Τα βραβευθέντα ποιήματα παρουσιάστηκαν δημόσια στο πλαίσιο του τετραήμερου «Παγκόσμιου Φεστιβάλ Ποίησης και Θεάτρου» που διενεργήθηκε στην Τεργέστη της Ιταλίας, από 17 έως 20 Μαρτίου 2022, σε συνεργασία με το «Ινστιτούτο Ελληνικού Πολιτισμού.

Το γενικό θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν η «Νοσταλγία» και το σχολικό έργο «Without the world», που κατατέθηκε από την εκπαιδευτικό του Γ2 τμήματος κ. Μαγδαληνή Μίνη, κρίθηκε ως το πιο σημαντικό στον κόσμο, όσον αφορά τους νεότερους συγγραφείς, στην ειδική διαγωνιστική κατηγορία των σχολείων.

Στην εκδήλωση απαγγέλθηκαν από τους βραβευθέντες μαθητές τα 14 ποιήματα που αποτελούν τη συμμετοχή του 12ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης στον διαγωνισμό.

Στη συναυλία που ακολούθησε, παρουσιάστηκαν σε πρώτη εκτέλεση οι μελοποιημένες εκδοχές τους σε πρωτότυπες συνθέσεις – ενορχηστρώσεις του διεθνώς διακεκριμένου μουσικοσυνθέτη κ. Μιράν Τσαλικιάν, με την 20μελή ορχήστρα «Nostalgia Orchestra», το χορωδιακό σύνολο «Καλλιτεχνήματα» και διακεκριμένους τραγουδιστές, με τη φιλική συμμετοχή του ερμηνευτή Βασίλη Λέκκα.

Την εκδήλωση προλόγισαν, ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης, ο Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας – Γεωπολιτικής του Ε.Κ.Π.Α και ποιητής κ. Ιωάννης Μάζης, βραβευμένος από την γαλλική πρεσβεία με τα διάσημα του Αξιωματούχου του Ακαδημαϊκού Φοίνικα για την πνευματική προσφορά του στην διεθνή επιστημονική κοινότητα και η κα Ελένη Σελλά, Πρόεδρος του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Ε.Κ.Π.Α και Γλωσσολόγος.

Η παρουσίαση της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε από τη δημοσιογράφο και φιλόλογο κα Βίκυ Φλέσσα.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης: «Ο Δήμος μας τιμά τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς του 12ου Δημοτικού, για την προσπάθεια και την επιτυχία τους, γιατί μας δίνουν το καλό παράδειγμα και μας κάνουν υπερήφανους ως Έλληνες και Ηλιουπολίτες. Αυτή η διάκριση δείχνει την ποιότητα των παιδιών της πόλης μας, καθώς είναι το αποτέλεσμα του επιτυχούς συνδυασμού της φυσικής προσπάθειας των παιδιών ως προσωπικότητες διαμορφωμένες σε οικογένειες με ενδιαφέρον για την ανάπτυξή τους και με την έμπειρη καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους στο σχολείο. Αγαπητά μου παιδιά, αποτελείτε φωτεινό παράδειγμα στην πόλη μας και μας δείχνετε τον δρόμο».

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ


Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενημερώνουμε τους Δημότες και Κατοίκους της Ηλιούπολης ότι αποκαταστάθηκε η βλάβη της γραμμής 2 της Δημοτικής Συγκοινωνίας και από τη Δευτέρα 20 Μαίου 2024 τα δρομολόγια της Γραμμής θα διεξαχθούν κανονικά.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x