Δήμος Ηλιούπολης: Με επιτυχία η 1η Διάλεξη για το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο

Share on facebook
Facebook
Share on print
Εκτύπωση
Share on email
Email

Με επιτυχία στέφθηκε η πρώτη διάλεξη του Ανοικτού Πανεπιστήμιου Ηλιούπολης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, 6 Μαρτίου 2023, στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στην Ηλιούπολη. 

Ο διδάκτωρ Βαγγέλης Μπάδας κατάφερε να προσελκύσει ένα ευρύ κοινό ακροατών όλων των ηλικιών που με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησε τη διάλεξη του για την οικονομική ιστορία του νεώτερου κόσμου.

«Ευχαριστούμε θερμά τους εξειδικευμένους Πανεπιστημιακούς που μας προσφέρουν αυτήν την ευκαιρία και φυσικά όλους εσάς που αγκαλιάσετε αυτή την πρωτοβουλία του Δήμου μας! “Η εκπαίδευση είναι δύναμη που γιατρεύει την ψυχή” έχει πει ο Πλάτωνας», τόνισε η δημοτική σύμβουλος Μαρία Αγγέλη, η οποία προλόγισε τη διάλεξη.

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Γιώργος Χατζηδάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη για διαρκή αναζήτηση της γνώσης και της μάθησης από τον σύγχρονο άνθρωπο και σημείωσε ότι ο Δήμος Ηλιούπολης έχει θέσει τα τελευταία χρόνια το θέμα της Παιδείας, με την ευρύτερη έννοια του όρου, ως ζήτημα υψηλής προτεραιότητας. Κάλεσε, επίσης, τους δημότες να στηρίξουν την πρωτοβουλία αυτή με το Ανοικτό Πανεπιστήμιο, τονίζοντας ότι «μέσα από την ενεργό εμπλοκή και συμμετοχή των πολιτών θα επιτευχθεί ο στόχος της διάχυσης της γνώσης και της πνευματικής ανάπτυξης της κοινωνίας μας».

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Βιδάλης, ο Αντιπρόεδρος του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης κ. Δημήτρης Πανταζόπουλος και ο Διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Γιάννης Πράνταλος. 

H επόμενη διάλεξη με θέμα «Ιστορία της Λογοτεχνίας» – Από τον κλασικισμό στον ρομαντισμό που θα αναπτύξει ο κ. Βασίλης Αλεξίου, Αναπληρωτής Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023 στις 18:00 μ.μ. στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης. 

 

\

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ


Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενημερώνουμε τους Δημότες και Κατοίκους της Ηλιούπολης ότι αποκαταστάθηκε η βλάβη της γραμμής 2 της Δημοτικής Συγκοινωνίας και από τη Δευτέρα 20 Μαίου 2024 τα δρομολόγια της Γραμμής θα διεξαχθούν κανονικά.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x